Två döda efter skjutning i Helsingborg.

| 21 april, 2019

Det trygga och säkra Sverige visade sig än en gång inte vara så tryggt och säkert. Inte för de männen som polisen fann strax efter midnatt i natt skjutna Tränsgatan i Fredriksdal i Helsingborg. Männen 26 respektive 27 år gamla ska ha suttit i en bil när polisen fann dem, var så svårt skottskadade att de avled under natten.
Nu under söndagen har polisen knackat dörr i området för att hitta eventuella vittnen, de håller också på söka efter misstänkta till morden. Den polisiära närvaron i området har också ökat, men det är i trygghetsskapande syfte.

Evelina Olsson vid polisens ledningscentral säger på Påskdagsmorgonen: “Vi kommer att ha två patruller på plats i Fredriksdal hela dagen och en patrull på plats i Landskrona. Vi gör det både för att öka tryggheten och för att samla in vittnesuppgifter.”
Platsen där männen hittades har hållits avspärrad under natten för teknisk undersökning, men vid 4,30-tiden hävdes avspärrningarna. En bil med krossad bilruta har polisen tagit in för en närmare teknisk undersökning. Dödsskjutningen av männen hanterar polisen som en särskild händelse.

Detta är enligt Evelina Olsson bara för att kunna snabbt frigöra resurser till utredningen.
En närboende man vaknade av skottlossningen och när han tittade ut från balkongen såg han en bil stå på gatan med bakdörrarna och han säger sig ha hört några män prata. Därefter gick mannen och lade sig igen, men vaknade strax efteråt av räddningsresurserna och polisens blinkande ljus. Många boenden i området är nu oroliga efter morden.
En boende säger: “Det är förfärligt, fruktansvärt. Det hände när folk fortfarande är ute och går med hundarna till exempel.

https://www.svt.se/…/helsin…/tva-skottskadade-i-helsingborg…
https://www.expressen.se/kvallspo…/tva-skadade-i-skjutning-/
https://www.aftonbladet.se/…/tva-doda-i-skottlossning-i-hel…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •