Ny explosion i Colombo under under påskdagen. Fi-ledaren Gita Nabavi Twittrar ” Minns att ingen föds till självmordsbombare.”

| 22 april, 2019

Bombterrorn fortsätter på Sri Lanka. Enligt Reuters ska ytterligare en bomb briserat intill en kyrka i Colombo, det ska ha varit i en skåpbil som explosionen ägde rum och enligt SR-Ekot ska den exploderat när när polisen försökte desarmera en sprängladdning.
Bara en kvart efter att de lankesiska myndigheterna utlyst undantagstillstånd under gårdagen så hittades 87 sprängkapslar på en av Colombos viktigaste busstationer.
En bombkapsel har också hittats i närheten av en flygplats i Colombo, denna rörbomb desarmerades och oskadliggjordes av polisen enligt Sky News.

Sri Lankas regering misstänker att det är en lokal jihadistgrupp, kallad National Thowheeth Jama’ath som ligger bakom terrorhandlingarna och enligt New York Times ska 24 personer ur den muslimska minoritetsbefolkningen frihetsberövats. Av de åtta första explosionerna uppger AP att åtminstånde sju av den utlösts av självmordsbombare.
Många har i Tweet skrivit hur de fördömer terroraktionerna på Sri Lanka, detta inkluderar Stefan Löfven som skrev att hans tankar är med offren och deras närstående.

En som dock inte skrev något om att hennes tankar var med offren var Feministiskt initiativs ena partiledare Gita Nabavi. Hon skriver: “Mina tankar går till #SriLanka ❤️ Minns att ingen föds till självmordsbombare. Låt aldrig terrorn och hatet segra.”
När man jämför det med hennes Tweet efter terrordåden i Christchurch, Nya Zeeland då hon skrev: “Fasansfulla nyheter från Nya Zeeland. Högerextrem terrorist dödade ett femtiotal vid en Moské. 💔 Mina tankar går till offren. Hatet och rasismen måste få ett slut.”
Då märker man en stor skillnad på vilka som är offer och vilka som inte är det. Detta har också flera på Twitter och Facebook uppmärksammat.

Ann Heberlein är en av dem och hon skriver: “När muslimer dödas går sympatierna till offren. När kristna dödas går tankarna till förövarna.
Ja, jag är arg. Varför betraktas det som mindre allvarligt när kristna dödas för sin tro?”
Eddie Råbock Fd Omar uppmärksammar också Gita Nabavis Tweet, och han skriver på Facebook: “Det tycks som att alla människor inte är lika mycket värda i vänsterns världsbild. Det tycks som att muslimer är mer värda:”

Alexander tixE skriver i ett svar till Gita Nabavi på Twitter: “Varför låter det bara så när Islamister slaktar människor? I vanliga fall är ni på Fi-sidan snabba med aggressiv attackretorik bara timmar efter en tragedi.”
Mats Skogkär skriver på Twitter: “Trodde den högra var ännu en fejkad tweet. Men det var det inte.
Christian Wallgren skriver också på Twitter: “”Minns att ingen föds till högerextremist” var det ingen som sa. Inte heller FI:s partiledare nämner något om identiteterna hos varken terrorister eller offer. Inte ett ord om islam idag, men vid dådet på Nya Zeeland var det viktigt att det riktades mot moskéer.#SriLanka #svpol

Så man kan fråga sig vad Gita Nabavi och Feministiskt initiativ har emot den kristna tron och varför de är så måna om att ställa sig på muslimernas sida oavsett om de är gärningspersoner eller offer?
Det enda som hon har rätt till i sitt Tweet är att ingen föds till självmordsbombare. Det är nog bara det att där har varit fler självmordsbombare de sista åren med muslimsk tro än med kristen tro. Och man kan hysa omtanke för offren oavsett om de är kristna eller muslimer. Det hör till vanlig hyfs och fason, det har varken med politik eller religion att göra.

https://www.expressen.se/…/ny-explosion-i-colombo-i-skapbi…/
https://nyheteridag.se/muslimsk-organisation-misstanks-for…/
https://nyheteridag.se/fi-ledaren-efter-daden-i-sri-lanka-…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •