SVERIGE. Landet där barn nomineras till fredspris, årets kvinna och blir klimatexperter.

| 23 april, 2019

Sara Skyttedal undrar förvånat var Anne Ramberg läst att provoceras över att Greta Thunberg utsatts till klimatexpert av makteliten. Det undrar jag också. Skyttedal häpnas och oroar sig över att vuxna abdikerat och lämnat över en politisk fråga till ett barn. Är det så konstigt? Sedan när styr barn Sveriges politik? Men det är väl som vanligt. Vi lever i ett land där barn läxar upp vuxna, läs elev som fick skadestånd efter att denne kallat lärare för hora. Och där barn nomineras till fredspris, årets kvinna och blir klimatexperter. Det här landet behöver mer bildning, framför allt bland vuxna.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp