PENSIONÄRERNA. Stefan Löfven, det som du gör nu är det största sveket.

Stefan Löfven då har du en gång för alla visat dina rätta färger. ”Mitt Europa bygger inga murar” sa du 2015, vad du utelämnade var att du med din politik ämnar bygga murar för vår mest utsatta grupp – hemlösa pensionärer.

Du har stått sid vid sida med afghan-aktivister och deras batik-tanter. Du har stått sida vid sida med Annika Strandhäll när hon sa att pensionärerna är ett samhällsproblem och att deras kris inte beror på massinvandringen. Du har stått sida vid sida med Anne Ramberg när hon sa att humanismen kräver att de gamla måste göra avkall på sin välfärd. Folk som slitit hela sitt liv borde i ett humanismens land förtjäna bättre, men framför allt. Du kan inte ställa dig sida vid sida med #viddinsida en organisation som axlat ansvaret för att ge våra hemlösa gamlingar ett mål mat, kläder, värme och omtanke om så bara för några timmar. Du har uppenbarligen inte har gått i de gamlas tofflor. Men de tofflorna går Jeanette Höglund i varje dag, som med näbbar och klor kämpar för våra hemlösa pensionärer.

Över hela världen lider människor. Det är på många sätt fruktansvärt. Men det gör våra hemlösa fattiga gamlingar också. Och vet du, de är av kött och blod de också. De kan precis som flyktingar gråta, blöda, gå hungriga, frysa, känna rädsla och utsatthet. Men att det ska hända i deras eget land. Ett land de byggt upp med blod, svett och tårar det kunde de nog aldrig tro.

Det som du gör nu är det största sveket. Äldre i hemlöshet är en mycket sårbar grupp som på olika sätt riskerar att utnyttjas eller utsättas för brott. De har inga möjligheter att värna sig ens om de skulle försöka.

Eftersom du sviker måste det ideella hemlöshetsarbetet stärkas, men framför inte glömmas bort. Alla borde värna de insatser frivilligorganisationerna bidrar med. Det är ofta dem, så som Vid din sida, som kommer i kontakt med samhällets mest utsatta först och därmed också kan bygga en relation.

Därför är det oförskämt att du, Stefan Löfven, inte ställer dig sida vid sida med Vid din sida. Du har ju kunnat göra det i andra sammanhang men tyvärr endast då det handlat om flyktingar. Vad tror du det leder till? Frustration, ilska, avsky och mer av motsättningar. När det egna folket ser hur just det egna folket inför öppen ridå tillåts tyna bort i fattigdom blir det så.

För mig är det oacceptabelt att pensionärer tvingas sova på gatan eller i kollektivtrafiken, det kan inte ses som något annat än ett svek från dig. Efter ett långt liv förtjänar alla äldre att ha en dörr att stänga om sig på ålderns höst.

Nyheter Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “PENSIONÄRERNA. Stefan Löfven, det som du gör nu är det största sveket.

 1. Angela Hall

  Ja den dagen man blir pensionär finns det inga pengar kvar till pensionen utan det blir ättestupan direkt det är för jävligt som är bara invandare räknas.

  Svar
 2. Rolf Danielsson

  Det är så fruktansvärt. Dom som byggt upp detta land ska behöva svälta och inte ha en dörr att stänga om sig.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *