Ann Heberlein: ÄR DET HÖGEREXTREMT ATT ENGAGERA SIG FÖR FATTIGPENSIONÄRER OCH HEMLÖSA ÄLDRE?

Jag är en av de många som beundrar Jeanette Höglund. I samband med sitt arbete som ordningsvakt i tunnelbanan såg Jeanette mycket elände. Framförallt de hemlösa äldres situation drabbade henne och hon beslöt sig för att agera.

Så föddes Vid Din Sida – en organisation som driver soppkök i Stockholm ett par dagar i veckan, stödjer äldre hemlösa med varma, hela och rena kläder, hygienartiklar och andra nödvändigheter. Den kraft, värme och kärlek Jeanette utstrålar liksom hennes förmåga att engagera och entusiasmera andra är beundransvärd.

Igår demonstrerade Vid Din Sida på Mynttorget för att uppmärksamma den växande gruppen fattigpensionärers situation. Tusentals människor dök upp. Många är, med rätta, arga och besvikna över att människor som arbetat och betalat skatt i hela sitt liv överges av samhället de sista åren av sina liv.

Jag är glad över att se att några tunga politiker också dök upp. Från Moderaterna kom Elisabeth Svantesson och från SD Jimmie Åkesson. Heder åt dem.

Detta har föranlett en ful och vidrig smutskastningskampanj av Jeanette och organisationen Vid Din Sida. Den kontroversiella antirasisten Tobias Hubinette har på sin FB-sida dragit igång en vidrig diskussion. Till dig, Tobias, och alla hatiska människor som kommenterar under din status vill jag säga att ni bör skämmas. Maken till konspirationsteorier och illvilja har jag sällan sett.

Många äldre människor, etniska svenskar liksom invandrade, befinner sig i en svår situation där de har svårt att få en mager pension att räcka till. En del saknar till och med bostad. Så kan vi inte ha det i ett välfärdsland.
Stötta Jeanettes viktiga arbete.
Swisha till 1236333165. Det gör jag nu.

Ann Heberlein

 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *