Karma hälsar på hos Stefan Löfven

Stefan Löfven, jag kan helt enkelt inte låta bli. Minns du när du debatterade med Jimmie Åkesson om de ökande antalet våldtäkter i Sverige?

Åkesson gav sin förklaring och sa att en avgörande bidragande orsak var att vi haft en väldigt stor invandring från delar av världen där värderingarna skiljer sig väldigt mycket åt från vad vi är vana vid i Sverige. Den förklaringen uppskattade inte du. Du kontrade och sa till Åkesson att om han nu var så bekymrad över kvinnorna varför ville han då försämra löntagarnas ställning på arbetsmarknaden? Du undrade också om han följt Metoo-debatten. Och om han inte förstått att det är många på sina arbeten som blir utsatta för både det ena och det andra? Att det därför var viktigt att kvinnornas ställning skulle stärkas. Och då skulle inte Åkessons säga att man förändrar turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd så att vem som helst kan bli uppsagd när som helst. Det stärker inte dessa kvinnor, fortsatte Du. Och trodde att det skulle ge något slags svar på varför våldtäkter ökat så dramatiskt. Minns du det?

Nu är turordningsreglerna uppe på tapeten igen. Nu vill du tillsätta en särskild utredare för utreda förändringar i arbetsrätten. Du säger att de förändrade turordningsreglerna inte är något du brinner för, det är inget du skulle ha gjort själv. Det är ”smärtsamt” men att det var nödvändigt för att få till stånd en regering.

Jonas Sjöstedt gillar inte alls det här. Inte för jag bryr mig om vad Sjöstedt gillar eller inte men han står fast vid sitt hot om att fälla dig/regeringen på förändrad arbetsrätt: Han är helt enkelt redo att väcka misstroende. Och om det sker skulle vi få en högerregering med stöd av SD.

Du har aldrig tagit våldtäkterna på allvar. Det visade du tydligt genom att tro att du kunde förklara bort det med turordningsreglerna i arbetsrätten. Nu biter turordningsreglerna tillbaka som en hajkäft. Känner du det?

Om vi har tur så fälls du/regeringen och vi får en högerregering med stöd av SD. Om det händer ska jag skriva ett tacktal till dig och tacka för ditt idiotiska synsätt på varför kvinnor våldtas i Sverige. Aldrig kunde jag väl tro att turordningsreglerna en dag skulle kunna bli svaret på gåtan hur vi får bort regering-Löfven. Och därmed tar de första stegen mot att ta våldtäkterna på allvar.

Sjöstedt står fast: Beredd fälla regeringen på arbetsrätten…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •