Tino Sanandaji: Naturligvis var det bara var en tidsfråga innan rånen och våldet spillde över från Tensta och Malmö till Täby och Vellinge…

| 25 april, 2019

En faktaresistent myt media upprepat är att Sverige aldrig varit tryggare, trots att Brå visar att utsatthet för brott ökat. Nu bekräftar även SCB att brott ökar och att Sverige numera är ett av EUs mest brottsdrabbade länder.

”Fler upplever brottslighet och vandalisering i sitt bostadsområde. Ungefär 13 procent av befolkningen i Sverige upplever problem i det egna bostadsområdet med brottslighet, våld eller vandalisering. Det är en av de högsta andelarna i Europa.

Enligt undersökningen EU-SILC (EU:s undersökning om inkomst och levnadsförhållanden) är Sverige ett av de länder i Europa där störst andel av befolkningen upplever problem med brottslighet, våld eller vandalisering i sitt bostadsområde. I undersökningen får enskilda personer frågor om de upplever problem med brottslighet, våld eller vandalisering i området där de bor.

År 2017 angav 13 procent att de upplevde problem med brottslighet, våld eller vandalisering i sitt bostadsområde. Övriga nordiska länder är placerade bland de länder med lägst andel av befolkningen som upplever dessa problem i det egna bostadsområdet. I Norge är det ungefär 4 procent som upplever problem med våld, brottslighet och vandalisering. Motsvarande andelar för Danmark och Finland är 8 respektive 6 procent….Brottsförebyggande rådet (BRÅ) visar också att fler i Sverige upplever otrygghet vid utevistelse på kvällen i det egna bostadsområdet jämfört med 2010, liksom att vissa brott mot enskild person har ökat…Att uppleva problem med brottslighet, våld och vandalisering är vanligare bland personer med låg inkomst”

Dags för hippsters att motbevisa SCB genom att hysterisk jubla att de själva minsann inte utsatts. Var inte rädda, jag drabbas inte! Eller som en kulturskribent oreflekterad frågade: ”Jag har bott i Stockholm över tjugo år och jag går hem mitt i natten, genom parker utan belysning och har aldrig någonsin varit rädd”

En bidragande förklaring till Sveriges problem är trenden mot jagcentrering där många utgår från sig själv så starkt att de överhuvudtaget har svårt att tolka världen i abstrakta statistiska termer.

Borgerligheten frälstes av Ayn Rands ohälsosamt snäva själviskhet, vilket fostrade politiker som Fredrik Reinfeldt som inte ser sig själva som företrädare för väljare utan sätter sig själv i fokus, medan kulturvänstern ersatte solidaritet med skamlös egenfokus där de stolt föraktar vanligt folk som ”populister”.

Detta handlar inte om att eliten gynnar sig själv på andras bekostnad, de skadar sig själva likade mycket. Deras inflaterade ego gör dock att de inte märker av effekten innan det är för sent. Naturligvis var det bara var en tidsfråga innan rånen och våldet spillde över från Tensta och Malmö till Täby och Vellinge, bara en komplett idiot kan tro att man kan skada samhället utan att själv drabbas.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: