IS-anhängare hotas med att kommunerna genomför terapisamtal och kanske tillämpar LVU

| 26 april, 2019

“Sverige utgör ett av undantagen i EU som saknar en heltäckande lagstiftning mot terrororganisationer som IS. Andra länder har sedan lång tid en rad med verktyg för att hindra fortsatt terrorbrottlighet och radikalisering av IS-anhängarna. Norge sedan 2013, Kosovo sedan 2015 bara för att nämna två exempel. När andra länder i Europa, som Kosovo, klarar av att internera repatrierade och evakuerade IS-anhängare hotar Mikael Damberg och Morgan Johansson med att tillämpa Lagen om vård av unga. Regeringen rullar därmed över bördan som IS-terrorister och dess anhängarsvans utgör på socialsekreterarna och kommunerna istället för att låta Säpo och andra rättsvårdande myndigheter löser uppgiften.”

Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: