Tino Sanandaji: I takt med att Sverige drabbats av brott såsom sexuella massövergrepp och antisemitiska attacker har politiker lärt sig att retorisk deflektera genom att skylla det på svenskar.

| 27 april, 2019

Ullenhag och Reinfeldt utnyttjade cynisk antisemitism i Malmö för att tysta kritik mot Alliansens migrationspolitisk genom att ge sken att vanliga svenskar plötsligen blivit nazister. Löfven låtsas i sin tur att massövergrepp i festivaler som Kungsträdgården orsakas av att svenska pojkar inte lärts sig tillräckligt mycket feminism: ”Nu ryter Stefan Löfven till mot män och pojkar – efter den senaste tidens uppmärksammade sexövergrepp” ”Vi måste lära våra pojkar jämlikhet och respekt” ”Behöver en attitydförändring bland pojkar”

Statsministern vågar inte fördöma de riktiga gärningsmännen och skäller därför låtsastufft på svenska pojkar, trots att de har en av de mest jämställda attityder som någonsin uppmätts i något land i världshistorien. Vi ser också bissara försök att skylla vågen av ungdomsrån på det fria skolvalet, trots att det då borde ökat för elever, inte bara bland invandrare.

En annan motbjudande brottstyp är attacker på hemlösa, ofta invandrare. I ett uppmärksammat fall i Huskvarna där offret dog begicks av svenska ungdomar, i andra fall invandrare.

Idag attackerades en hemlös man hemmahörande i Marocko: ”Här går ungdomarna till attack mot den hemlöse mannen. Övervakningsfilmen fångar oprovocerade misshandeln.. Enligt åklagaren Anders Tordai verkar överfallet ha varit ett tidsfördriv. – Det var den kvällens sysselsättning”

Aftonbladet har pixlat filmen, men bilden ger en hint om vilka ungdomar som ingick i sysselsättningsstatistiken i Rinkeby.

Glöm aldrig att en signifikant minoritet grova våldsbrott fortfarande begås av svenska majoritetsbefolkningen, men numera står invandrargäng även för många attacker på andra invandrare, inte nödvändigtvis motiverat av rasism utan av anti-sociala atttyd att det är kul att slå och dominera de svaga.

En del påstår att brottsstatistik är onödigt, men så länge mäktiga politiker försöker utnyttja det datamörker de själv skapat för att göra Kalle, Janne och Emil till syndabock är det ett moraliskt imperativ att reda ut sanningen.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: