ANTIFASCISTISK AKTION. Varken Jonas Sjöstedt enskilt eller Vänsterpartiet i sin helhet tar avstånd från politiskt våld.

| 28 april, 2019

Jonas Sjöstedt poserar tillsammans med AFA-sympatisör. Aftonbladet kallar det för en vänstermiss. Sara Skyttedal gör en viktig jämförelse med vad som skulle hända om liknade skulle ske med SD och nordfront. Se länk.

Men det är såklart ingen miss från Sjöstedts sida, tvärtom. Han vill visa sitt stöd för en icke demokratiskt vald våldsam aktivistorganisation. Förmodligen därför att han uppskattar deras hat mot SD. Har ni exempelvis hört honom fördöma AFA:s attack mot Julia Kronlid (SD) i helgen. Hon är trots allt en folkvald politiker som tvingas uppleva hur fönster krossas medan familjen ligger och sover. Ett synnerligen allvarligt brott.

afa

Afa i aktion

Varken Jonas Sjöstedt enskilt eller Vänsterpartiet i sin helhet tar avstånd från politiskt våld. De säger att det gör det, när de tvingas in i ett hörn men så länge ingen tvingar dem dit är det tyst.

Men frågan till Jonas Sjöstedt kvarstår: Varför fördömer inte Vänsterpartiet sina gräsrotsaktivister? Deras syn på våld som arbetsredskap torde ju vara tillräckligt.

Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiets anhängare tycker säkert att deras gräsrötter representerar det fina våldet. I sämsta fall kanske de betraktas som ett gång huliganer men inte mer än så.

Det är uppenbart att i Sverige är våldsbejakande antidemokratiska krafter välkomna in i etablissemangsvärmen, bara de är vänster.

Av skäl jag inte förstår ses vänsterextremism inte som en allvarlig form av radikalism. Detta trots att den är den mest allvarliga eftersom den välkomnats in i den politiska värmen av etablissemanget.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: