DET ACCEPTABLA VÅLDET. Extremvänstern hittat den perfekta ursäkten för sitt våld.

| 28 april, 2019

Provocerande inledning på en text som kommer diskutera det vänsterextrema våldet. Det acceptabla av en enda anledning, att etablissemanget välkomnat in i det i den politiska värmen, med Jonas Sjöstedt som frontfigur.

När vi säger det acceptabla våldet eller det goda våldet måste vi tänka på att vi också säger det till dem som blivit slagna, hotade på grund av sina politiska sympatier, eller som Julia Kronlid som fått sitt hus vandaliserat. För dem är ord som det ”acceptabla” eller ”goda” våldet en kräkning samtidigt som det måste skrämma dem. Många tänker nog: Är det kanske ändå det, accepterat?

Då är det en klen tröst att journalister, fria skribenter på våra sociala medier och delar av politikerkåren öppet visar sin avsky för att ge sitt stöd till dem som drabbats av extremvänsterns våldaktioner. För i andra änden försvaras extremvänstern av akademiker från PK-eliten och identitetspolitiska (eller agendasättande om man så vill) journalister. De försvarar ofta deras ideologi genom att lyfta fram att det extremvänstern vill är ju bara mer demokrati och bättre villkor för invandrare, kvinnor och HBTQ-personer. Och eftersom syftet är så gott så ska deras aktioner inte betraktas som ett hot, knappt ens som ett brott. I själva verket handlar det ju bara om självförsvar.

Dessa tankegångar är förstås helt uppåt väggarna men kommer man göra något för att markera och stävja extremvänsterns modus operandi? Nej. Hur skulle det vara möjligt? Man kan ju rimligen inte angripa något som man knappt erkänner existerar. Och framför allt inte när syftet är så gott. Vi måste komma ihåg att vi lever i en tid då de grupper jag nämnde tidigare givits en sådan särställning i vårt samhälle att de nästan är oantastliga.

Jag kan skriva text efter text om att alla journalister och politiker måste förstå att vi inte kommer undan någon form av extremism om inte all extremism ses för vad den är. Ett hot mot vårt levnadssätt och demokrati. Tyvärr kommer det inte att ske.

Förlåtandet av det vänsterextrema våldet sitter så djupt, har ett sådant starkt politiskt stöd och har varat så länge att den blivit självförstärkande. Vem av dem som är skyldiga, antingen genom aktiva handlingar eller indirekt stöd, kommer erkänna att de haft fel? Inte heller kommer vår nya regering göra något för att sätta stopp för vänsterns härjningar, de kan ju inte ens hålla rent från vänsterextremismen inom sina egna partier.

 

Dessutom har vi en regering som tydligt visat var det står. De är hellre invandringsaktivister än ansvarstagande politiker. De kvoterar hellre in kvinnor än ser till kompetens. Och så vidare. Helt enligt de vänsterextremas logik kommer stora delar av befolkningen få se sig fortsatt undanträngda. Liksom att politiker som vill ha en mer ansvarstagande politik kommer fortsätta vara ett mål för vänsterns våld.

De som uppmärksammar extremvänsterns aktioner kommer på ett eller annat sätt straffas. Så länge vänsterextremismen har det stora antalet av personer, offentliga debattörer och andra som urskuldar, ursäktar, förringar det eller försvarar dem, kommer vi inte komma närmare en lösning.

 

Vad är det då extremvänstern vill? Ja de vill egentligen samma sak som de radikala islamisterna vill. De vill skapa en ny världsordning. För att göra det krävs att hoten synliggörs. Även om det innebär att hitta på dem. Vad är inte då bättre än ondskefulla SD (fascister) och M och KD (kapitalistiska nazister) som sprider sitt främlingshat och förtryck genom sin politik.

På så sätt har extremvänstern hittat den perfekta ursäkten för sitt våld. Deras våld är helt enkelt befogat, hotet finns ju där och förresten är det ju inte fråga om våld, utan det handlar om ett ”motstånd” mot fascister och kapitalistiska nazister. Självförsvar helt enkelt.

Och till viss del har de lyckats riktigt bra. Extremvänstern har tillsammans med påhejande PK-elit och politiker sett till att böcker som Pippi Långstrump censurerats, kött är mord, alla män våldtar, SD är fascister och KD/M är kapitalistiska nazistsvin.

Under tiden fortsätter de att välkomnas in i den politiska värmen för deras våld handlar ju trots allt bara om självförsvar.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp