ANNIE LÖÖF ÄR EN GNÄLLIG SURIS

| 29 april, 2019

Annie Lööf klagar på tonen, igen. Lööf behöver nog för sin egen skull snart inse att hon till viss del är skyldig den föraktfulla ton klagar på.

Lööf återkommer gärna till hur viktigt det är ”stå upp för anständighet, medmänsklighet och för ett resonerande tonläge.” Och att det just Centerpartiet som för det.

Problemet är ju att hon inte alls gör det. 2018 postade Annie Lööf ett Twitter-inlägg om hur viktigt det är att “för jämställdhet måste fortsätta”. Varpå en väljare frågade: “Vad är det som inte är jämställt i Sverige?”

Den frågan retade av någon oförståelig anledning gallfeber på Annie Lööf som svarade: ”Kryp tillbaka under din sten. Din tweet säger egentligen allt till varför vi behöver fortsätta arbeta med jämställdhet”. Om inte det var både föraktfullt och illvilligt svarat så vet inte jag vad som är det. Och är det verkligen rimligt att avkräva andra något hon själv uppenbart har stora svårigheter med, att visa respekt och hålla en god ton?

Annie Lööf behöver lära sig att hon inte kan stå över det hon anklagar andra för. Lööf behöver också, för sin egen skull, lära sig förstå skillnaden hat och kritik. Och förstå att dessa förmedlas med ett visst mått av känslor.

Det är faktiskt inte helt ovanligt att det som inte uppskattas av någon också uttrycks med en ton som mottagaren inte uppskattar.

Vore jag Annie Lööf skulle jag sluta gnälla så mycket på andras ton och istället se till att hålla den goda ton hon avkräver av andra. Som det är nu framställer hon sig själv bara som en gnällig suris.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “ANNIE LÖÖF ÄR EN GNÄLLIG SURIS

  1. Olof (kan pga pågående rättsfall ej ange hela namnet)

    Att inte erkänna att barn har två föräldrar. Vid separation mellan föräldrarna så drabbats barnen alltför ofta av att deras unika familj trasas sönder av en av föräldrarna. Barnen drabbas hårt. Den utstötta föräldern drabbas hårt, liksom berörda far- och morföräldrar. Många får nedsatt arbetsförmåga och allvarligt sänkt livskvalitet. Amerikanska siffror tyder på att 670 000 är drabbade i Sverige ! Var är politikerna?

Kommentarer är stängda.