Bomb hittat i bostadshus i Malmö, bombskyddet kallades in

| 29 april, 2019

Vad är det som händer i Malmö nu för tiden?
Det är snart inte en dag, inte en vecka utan att man läser i dagspressen om att det sprängts eller att polisen får meddelande om att något mystiskt föremål har hittats på någon adress i den staden. Och i natt var det ytterligare en sådan händelse. Denna gången i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hermodsdal.
Polisen fick larmet vid 03,20-tiden att boende hört en smäll och att någon slagit in entréfönstret till trappen för att sedan ställt ett misstänkt föremål i trapphuset för att sedan försvinna ut i mörkret.

Polisen tillkallade nationella bombskyddet som kunde konstatera att det rörde sig om skarpt sprängmedel. Vilken typ av sprängmedel vill eller kan polisen ännu inte avslöja.
Bomben har tagits om hand av bombskyddet för undersökning, i och med att den inte har smällt ser polisen stora möjligheter att det finns bevis i form av DNA och fingeravtryck som kan leda dem till den sim tillverkat och placerat ut bomben. Något som kanske underlättar deras arbete. Avspärrningarna som sattes upp strax innan halv fyra är nu borttagna och platsen anses som säker igen.

Polisen vet ännu inte om bomben var avsedd för någon speciell eller den blev placerad där enbart för att sprida skräck. För i den berörda trappen bor av polisen kända personer och polisen säger att det har hänt saker förut i den här trappuppgången, så bomben var kanske ämnad för någon av dem. Ännu på morgonen finns ingen brottsrubricering på brotten men enligt polisen är det minst försök till allmänfarlig ödeläggelse.
Nu kan man ju fråga sig varför polisen inte rubricerar brotten efter en kraftigare straffskala, för enligt mig är dessa rubriceringar om allmänfarlig ödeläggelse allt för svaga och mesiga.

Men som sagt var med det rättsväsende som Sverige har så är det väl allt som polisen kan göra för att få de ansvariga dömda till något straff.
För med tanke på att det rör sig om sprängämne så borde alla sådana sprängningar eller försök rubriceras som mordförsök oavsett om någon kommer till skada eller inte.
Detta är dock min egen åsikt.
Men när inte regeringar och riksdag ger dem möjlighet till att använda kraftigare straffskalor så får polisen och åklagarna nöja sig med vad som står till buds och hoppas på att domstolarna dömer dessa sprängare till så kraftiga straff som det går att göra med straffskalorna som står till buds.

https://www.expressen.se/…/misstankt-foremal-hittat-vid-f…/…
https://www.aftonbladet.se/…/misstankt-foremal-hittat–bomb…
https://polisen.se/…/29-april-0321-farligt-foremal-misstan…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •