Rån av barn mot barn ökar.

| 29 april, 2019

Rånen mot och av yngre personer bara ökar och ökar tycker man sig kunna se när man läser i dagspressen.
det senaste som jag läst om var i söndags eftermiddag, det var då en tioårig pojke som blev knivhotad och rånad på sin elscooter som han var ute och lekte med. Det gjordes av två pojkar varav den ena var i 13-14-årsåldern, den andra rånarens ålder är oklar.

De två rånarna hotade med att de skulle döda honom om han inte överlämnade sin scooter till dem som han gjorde. Allt detta hände utanför tioåringens hem i Rosengård strax efter 16-tiden. Polis tillkallades, men ännu sent på söndagskvällen finns ingen misstänkt eller gripen för rånet. Enligt anmälan så ska scootern vara värd ca: 4 000 kronor.

Vad det är som gör att antalet rån som utförs av yngre mot yngre och vad det beror på är där säkert många som har ett svar på och det tänker jag inte ta upp här i detta inlägget. Jag vill däremot säga att dessa rån ökat lavinartat de senaste åren och att den utvecklingen är skrämmande. Och om utvecklingen fortsätter så finns risken att den generationen som nu växer upp kommer att bestå av en massa brottslingar.

https://nyheteridag.se/10-aring-knivranad-och-dodshotad-i-malmo-for-en-elscooter/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •