Terrormiljardärer

| 29 april, 2019

Det är inte lätt att förstå terrorister när man lever i en kultur där de enda begripliga förklaringarna är materiella

Det finns en seglivad myt om att terrorism, särskilt när terroristen lägger sitt eget liv i potten, är den desperates sista tillflykt. Det finns få belägg för det.

Redan när al-Qaida dök upp förbluffades västvärlden av hur många av terrororganisationens bödlar som kom från allt annat än fattiga och marginaliserade omständigheter. Efter dådet i Sri Lanka påminns vi om det igen. Två av gärningsmännen, Inshaf och Ilham Ibrahim, är söner till en av Sri Lankas rikaste män. Ilham Ibrahim utlöste den bomb som bland annat dödade tre av den danske affärsmannens Anders Holch Povlsens barn. Inshaf Ibrahim sprängde sig själv på hotellet Cinnamon Grand. Hans fru sprängde sig själv, parets barn och tre polismän i luften, när hon skulle arresteras. Det är som om arvtagarna till något av Sveriges största företag skulle spänna på sig självmordsvästar.

Fokus…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •