Förvarstagandet av imamen Abo Raad sammanfaller med Islamiska statens ledares framträdande

| 30 april, 2019

“Gefle Dagblad menar i en artikel i gårdagens tidning att den förvarstagne imamen Abo Raad kan misstänkas för förberedelse för terrorbrott. En långsökt förklaring då det inte är den roll som som Raad har i den salafistiska samt islamistiska miljön i Sverige. Raads åsikter och verksamhet har varit kända av myndigheterna under lång tid och inskränker sig till predikarens, inspiratören och i vissa fall kunnat ge rekryterarna till Islamiska Staten de argument som de behöver i sitt rekryteringsarbete för terrorsekten. Något som annars skulle kunna väga in är att den Islamiska statens ledare Abu Bakr al-Baghdadi nu trätt fram igen efter fem års tystnad.”

Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: