Tino Sanandaji. BARNRÅN. ”Polisen varnar: Föräldrar försvarar rånarnas beteende…”

| 30 april, 2019

Samtidigt som landets kriminologer och komiker är upptagna med att tournera riket runt och försäkra att Sverige aldrig varit tryggare slår barnrån rekord.

Dagens Industri: ”Rånen mot ungdomar är en kris. Brottsförebyggande rådets statistik, som bland andra SVT rapporterade om i veckan, visar på en kraftig ökning av rån mot personer under 18. Förra året var ett rekordår med 1896 anmälningar. 2019 har börjat än värre…

Polisen vittnar om en utstuderad och återkommande metod. Förövarna är många och väljer ensamma offer på väg till eller ifrån skolan, omringar, hotar och kräver mobiltelefon, hörlurar, jackor, skor och kod till bankkort. Reaktionen är lätt att höra i skolor och hem. Ungdomar drar sig för att cykla eller gå till skolan och känner sig osäkra på sina egna gator…De som rånar ungdomar är själva unga och polisen vittnar häpnadsväckande nog att de ofta har stöd hemifrån för sin brottslighet”

Rånvågen är även otäckt för föräldrar som är rationella nog att oroa sig för fara mot deras barn. En anonym insändare frågar: ”Hur ska vi våga släppa ut vår son och vilka spår sätter misshandeln? Vi är tacksamma för att vår son lever…

Vår tonåriga son står med några kompisar och pratar vid 19-tiden på en plats i Malmö. Då dyker ett gäng med killar upp. Går fram till honom och frågar en oväsentlig fråga. Innan han hinner svara, smäller det. Han börjar springa, men får en smäll i huvudet och ramlar omkull. Då attackerar hela killgänget honom och sparkar honom i huvudet och över hela kroppen.

Hela ena sidan av hans ansikte är uppsvullet, han kan inte gapa eller äta, han har skrapsår överallt, händerna är helt uppfläkta efter att han försökt skydda sitt huvud och ansikte. Hans armbågar är uppsvullna och avskavda, hans höft är också skrapad och uppsvullen och han har ont i hela kroppen.

Efteråt tar de hans mobil, en materiell sak som vi kan ersätta. Jag är ledsen och känner en stor smärta i bröstet, men är också väldigt förbannad. Tänker på vad vår son tänkt när han har legat ner på marken och haft alla dessa fega killar som jagar i flock runt sig som sparkat och slagit ner honom. Vi känner oss maktlösa. Var är deras föräldrar[?]”

Att naivt fråga om föräldrarna är tyvärr en förlegad klyscha. SVT: ”Polisen varnar: Föräldrar försvarar rånarnas beteende…Det är vanligt idag, att vårdnadshavaren försvarar ungdomen istället för att se vad det är de har gjort, säger hon. I många fall vill föräldrarna inte se allvaret i det deras barn har gjort, och försvarar barnens beteende”

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji. BARNRÅN. ”Polisen varnar: Föräldrar försvarar rånarnas beteende…”

 1. Inger Nordh

  Fega politiker, fega poliser som inte går göra ditt jobb!! Nor.albefolkningen är svikna , förrådda !!
  Sverige går under medan politiker tittar på och har säkrat sig själva höga löner.

Kommentarer är stängda.