Vänsterfolk attackerar frilandsfotograf, LO:s fotsoldater fastnar på film.

| 1 maj, 2019

Från vänsterhåll hör man ständigt att extremhögerns aktiviteter ökar och hur farliga dessa är. Senast i morse på Nyhetsmorgon hörde vi det när de hade Jonathan Leman från EXPO där för att förklara hur farliga vit maktrörelsen är.
Ja, de må vara både ovälkomna och farliga för Sverige och det svenska samhället.
Men varför hör man inte samma saker om extremvänstern och alla dessa organisationer som är i den gruppen?
Men enligt journalistkåren är de inte så farliga, de ställer inte till med några bråk, de slår inte ner dem som inte håller med dem, eller?

När man sen ser i Nyheter Idag så står där om frilansfotografen Roger Sahlström som idag skulle dokumentera första maj-firandet vid La Mano på Södermalm i Stockholm. Arrangören var LO distriktet i Stockholm som tillsammans med Vänsterpartiet, Ung Vänster, Syndikalisterna och SSU som skulle genomföra den demonstrationen.
Roger Sahlström var klädd i gul väst märkt med texten ”FOTO” på ryggen. När han skulle göra det jobbet han blivit ditsänd för att göra så blev han omringad och störd av flera personer.

Han blev uppmanad att lämna platsen, en man säger: “Annars kan vi flytta dig på ett annat sätt.”
Sahlström påtalar att han har lika stor rätt att vara på platsen som alla andra och att han utför sitt arbete genom att dokumentera det som händer. Det var dock inte bara verbala angrepp som Sahlström råkade ut för som syns i videofilmen i Nyheter Idags artikel. Vid ett tillfälle så trycker en person ner kameran för honom när han ska ta ett kort.
Till den mannen säger Sahlström: “Du rör inte mina grejer.”
En man kommer då bakifrån och knuffar till honom, men det stannar inte vid det.

Fotografen Christoffer Othén som står i närheten och ser allt som händer kring Sahlström blir också attackerad av en man som döljer sitt ansikte i sin hand. Denna mannen griper efter Othéns mobiltelefon som han har i bröstfickan.
Othén säger: “Han trodde väl att jag filmade med mobilen.”
När Nyheter Idag talat med Sahlström och frågar om han inte är orolig att de ska bruka våld mot honom?
Så svarar han med: “Tanken finns alltid. Det är det som är problemet när man arbetar på sådana här tillställningar. Smockan hänger i luften. Jag har blivit nerslagen innan och fått utrustning sönderslagen. Det finns ju där, man har vant sig vid att vara rädd om jag säger så.”

Sahlström menar också att att det finns en utbredd acceptans på yttersta vänsterkanten för att använda våld istället för dialog. Även från dagens händelser har han ett exempel som han menar talar för detta.
Sahlström säger också att en känd vänsterprofil Mattias Gardell stod i bakgrunden och hånlog över det som hände.
När Nyheter Idag konfronterar LO:s pressekreterare Malin Fagerberg Wikström med vad som hänt så säger hon sig inte veta om det som inträffade vid La Mano. Men hon ber att Nyheter Idag ska maila över alla filmer de har över det som inträffade så att de kanske kan se vilka de inblandade är.

Så frågan är nu om vilka som är farligast för allmänheten?
Är det vit maktrörelsen eller är det vänsterrörelserna som är bra många gånger fler än vit maktrörelsen?
Man kan ju fråga sig om vilka som är villigast till att ta till våld och ta till våld oprovocerat?
För båda rörelserna är mycket våldsbenägna men det är bara den ena rörelsen som blir belyst att vara just våldsbenägen.
Den andra hålls om ryggen av makteliten som på alla vis försöker få dem att liknas vid lam gentemot den farliga extremhögern.

Men hur vore det om de behandlades på samma vis i medierna och de visade att även vänsterrörelsen inte drar sig för att använda utomparlamentariska metoder för att tysta sina motståndare.
Det är många år sen Janne Josefsson efter de i Uppdrag granskning just granskat extremhögern i ett program sa till sina medarbetare att det skulle inte skada att även granska vänsterrörelsen, varvid en medarbetare till honom då sade “Varför ska vi granska vårt parti?”.
Man frågar sig då hur opartiska medierna är i sin rapportering och om detta som nu står i Nyheter Idag kommer att rapporteras i någon annan media än i just den fria och obundna median?

https://nyheteridag.se/hotar-och-ger-sig-pa-fotografer-har…/
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11981987
https://www.youtube.com/watch?v=frU_UDNN3pk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *