Kommer Miljöpartiet lämna regeringen om Bolund blir nytt språkrör?

| 3 maj, 2019

Som alla kanske vet så håller Miljöpartiet kongress nu denna helg och då ska de byta ut Fridolin som språkrör mor någon annan man. En av de starkaste kandidaterna är Per Bolund som är finansmarknads-, konsument- och biträdande finansminister i Löfvenregeringen.
Men om han blir nytt språkrör så kommer att ta över ett sargat parti, ett parti där förtroendet sjunkit ner till bottensiffror sedan de blev ett regeringsparti. De får kritik både inom som utanför partiet för att de dansar efter Socialdemokraternas pipa och att de svikit alla sina ideal.

Och redan i början på deras kongress har där kommit krav från partifunktionärer att de som sitter i riksdagen ska ta strid för Miljöpartiets kärnämnen som klimatomställning och jämställdhet, även om det innebär att partiet måste lämna regeringen. Fridolin har tidigare sagt att de kommande språkrören behöver fundera över om partiet ska ingå i regeringsunderlaget eller om de ska lämna regeringen och gå i opposition. I en intervju i SvD säger Bolund att detta inte är något som är omöjligt i dagens opinionsläge.

Han menar att det finns en linje i sanden för alla partier och partiet är mycket nära den linjen nu. Och mer toppstyrning är inte rätt väg att gå.
Enligt Bolund så behöver partiet mer förankring och närvaro i den interna debatten, de behöver också vara tydliga med att partiets ideologi bygger på jämställdhet, demokrati och att alla behandlas lika. De som inte klarar av detta kan inte representera det feministiskt partiet Miljöpartiet.
Så då återstår att se om Miljöpartiet kommer att lämna Löfvenregeringen och kanske fälla densamma eller det som han säger nu bara är tomma och innehållslösa ord.

https://www.expressen.se/…/bolund-utesluter-inte-att-mp-k…/…
https://www.svd.se/efter-skandalerna–kalles-kaviar-killen-…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •