Skandinavisk kulturkamp, Norge, del 2: Islamkritik, terrordåd och några märkliga debatter

Norsk kulturkamp skiljer sig från dansk, som är mer resolut konservativ. Norrmännen har sina fjordar, fjäll, hytter och ett eget lantligt språk, nynorskan, vilket ger deras strid mot invandring och islamisering en prägel av provinsialism och av kärv bondsk sturighet eller stolthet om man så vill, trots oljemiljarderna och rederierna. I denna andra del om norsk kulturkamp ska Jan Sjunnesson lära oss mer om den islamkritik som kopplades ihop med den ensamme terroristen Anders Behring Breiviks dåd 2011, om några märkliga norsk-svenska debatter och om författares diskussioner om våra länder.

Skandinavisk kulturkamp, Norge, del 2: Islamkritik, terrordåd och några märkliga debatter


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: