Tino Sanandaji: Borde inte Stefan Löfven rensa upp sitt eget parti från Hitlerretorik innan han läxar upp borgerligheten?

Få socialdemokrater drömmer om att gå upp på scen första maj och skryta om sitt plan att luckra upp arbetsrätten med Annie Lööf för att få behålla makten.

För att distrahera från sin impoulära politik gick statsministern därför full hatpopulist, med insinuant demagogi som vävde samman M & KD med högerrextrema. ”Bara minuter innan Stefan Löfven kliver upp på scenen i Umeå håller Lina Farhat från S-kvinnor ett tal där hon varnar att en ny judeförintelse väntar med ”högern”. Farhat nämner specifikt KD och Ebba Busch Thor samtidigt som hon påpekar att ”förintelsen inte började med gaskamrarna”

Charmigt va? Ett problem med Löfvens taktik var att partikamraterna nere i Malmö inte kunde låta bli att skandera grumliga slogans. SVT: ”SSU-demonstranter sjöng ”krossa sionismen” – kritiseras för antisemitism. Ett problematiskt uttryck menar Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism. – Idén att man vill utplåna staten Israel är en antisemitisk tanke”

Expressen: ”Nu får Socialdemokraternas plantskola kritik av Judiska församlingen. – SSU Skåne har redan haft problem med antisemitiska inlägg, det här gör inte saken bättre”

Sionism är en politisk ideologi, och i teorin kan man vara mot sionism utan att ha något emot judar. Samtidigt är det ett kodord för judehat, och högst olämplig i kontexten. Det är absurd att vänstern kopplar KD och M med gaskammare medan de själva marscherar med slagord rakt ur Adolf Hitlers tal.

Stefan Löfven har av oklara skäl inte tagit avstånd från skandalretoriken och väljer tystnad, liksom vid tidigare liknande skandaler i SSU. ”Statsminister Stefan Löfven måste ta kraftfullt avstånd mot ”en helt öppen antisemitism” inom Socialdemokraterna. Det säger Torbjörn Teghammar, Moderaternas oppositionsråd i Malmö, till Nyheter Idag”

Detta tysta samtycke är egendomligt av en statsminister som utmålar sig som hjälten som ska rädda Europa från Nazism, som han påstår är på frammarsch. Borde inte Stefan Löfven rensa upp sitt eget parti från Hitlerretorik innan han läxar upp borgerligheten?

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Tino Sanandaji: Borde inte Stefan Löfven rensa upp sitt eget parti från Hitlerretorik innan han läxar upp borgerligheten?

 1. Crille Carlsson

  Sossarna har uppenbara problem!

 2. Anne-Marie G Wouda

  Milda tider Henrik snart 4 miljoner 🙂

 3. Pingback: Tino Sanandaji: Borde inte Stefan Löfven rensa upp sitt eget parti från Hitlerretorik innan han läxar upp borgerligheten? – Bakom kulisserna

Kommentarer är stängda.