MP-flummet fortsätter

Att vara ett riksdagsparti förpliktigar, väl? Det är svårt att veta när man läst om MP:s motioner. Och av någon anledning börjar jag tyst formulera mina tankar med mindre klädsamma adjektiv. Bäst att de stannar där, i tanken.

När jag läser ett förslag om ett förbud mot gruppsex bland unga och ett annat om ett statligt Facebook tänker jag att det ändå inte är helt oväntade motioner. De kommer ju trots allt från Miljöpartiet.

Förenklat skulle man kunna säga att MP:s politiska utgångspunkt sällan handlar om verkligheten så som den faktiskt ser ut utan nästan alltid om deras miljöpolitiska utopia.

MP:s utopia styrs av en extremt flummig vänsterpolitik. De vill inte ha något försvar, avskaffa betygssättning, inte sätta folk i fängelse, införa helt fri invandring, ha genuspoliser i samhället, uppmana till civil olydnad, avskaffa nationerna, med mera.

MP hade aldrig blivit ett riksdagsparti om det inte vore för gammelmedia. Miljöpartiet har sedan 2014 haft ett mycket stort stöd bland journalisterna där. Utan det frikortet hade det varit betydligt svårare för MP att nå ut och påverka svensk politik och det svenska samhället med sitt vänsterflum.

Hur som helst. Framlagda förslag visar ånyo fram deras oduglighet. Och frågan är hur mycket mer MP politik det här landet klarar av? Jag hoppas att MP:s fixering vid sitt eget utopia tillsist och slutligen blir deras sista spik i kistan. Jag orkar i alla fall inte med mer av deras flum.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “MP-flummet fortsätter

  1. Ulf

    Mp är dårarnas paradis och hemvist ! Det mest anmärkningsvärda är att det finns folk som ger dem sin röst.Ytterst märkligt att man röstar för rena idiotförslag från ett totalt verklighetsfrämmande parti.

Kommentarer är stängda.