Ett måste läsa för samtliga! Politiker i opposition, för detta oerhört fundersamma vidare till regeringen tack!

Sveriges socialdemokratiska regering tillkallade en särskild utredare med uppdrag av att se över behovet av lagändringar för att Sverige ska leva upp till de krav på straffrättslig reglering för att förhindra och bekämpa terrorism som ställs i FN:s säkerhetsråds resolution 2178 (2014). Utredningen överlämna delbetänkandet Straffrättsliga åtgärder mot deltagande i en väpnad konflikt till stöd för en terroristorganisation (SOU 2016:40) i juni 2016 till regeringen, utan att det ledde till några reaktioner från regeringens sida.

I Januari 2018 sa advokat Thomas Olsson till Dagens Nyheter “Man låter den politiska kartan ritas om med hjälp av terrorlagstiftningen istället för internationell rätt”. Det är ett häpnadsväckande uttalande från en som har försvarat flertal IS sympatisörer och jihadister, och som dessutom själv var anlitat som expert i ovan nämnda utredning!

Nedan kommer texten från Aftonbladet, med källa från TT.
https://www.aftonbladet.se/…/domda-i-terrorrattegang-overkl…

“Den 46-årige man som nyligen dömdes till sju års fängelse och livslång utvisning för förberedelse till terrorbrott och terrorfinansiering av Solna tingsrätt har överklagat sin dom till hovrätten, enligt hans advokat Thomas Olsson.

Enligt domen hade mannen, som är uzbekisk medborgare, planerat en sprängning i IS namn,

Det är bevisat är att han har planerat en sprängning i IS namn på en plats i Sverige, sade Patrik Alm, chefsrådman i Solna tingsrätt, om 46-åringen.

Thomas Olsson skriver i överklagandet att “tingsrätten inte redovisat någon omständighet som bekräftar tingsrättens antagande om att en sprängladdning skulle detoneras i IS namn”.

Samma fall där advokat Thomas Olsson är omskriven i, Aftonbladet med TT som källa:
https://www.aftonbladet.se/…/forsvarare-knaskydd-bevisar-in…

“Fakta: De sex åtalade
Man, 39, medborgare i Kirgizistan, bosatt i Stockholmsområdet.
Misstänkt för förberedelse till terroristbrott, brukande av falsk urkund och brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall.
Man, 34, medborgare i Uzbekistan, bosatt i Stockholmsområdet.
Misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall.
Man, 46, medborgare i Uzbekistan, bosatt i Stockholmsområdet.
Misstänkt för förberedelse till terroristbrott, brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall och ringa narkotikabrott.
Man, 24, medborgare i Uzbekistan, bosatt i Jämtland.
Misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall.
Man, 39, medborgare i Uzbekistan, bosatt i Östergötland.
Misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottlighet i vissa fall.
Man, 30, medborgare i Uzbekistan, bosatt i Stockholmsområdet.
Misstänkt för förberedelse till terroristbrott, brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall och brukande av falsk urkund.”

Till dagens datum har en del mycket tydliga förslag till lagändring inte lett till någon skärpning av den befintliga lagen. Detta beror givetvis på den socialdemokratiska regeringens ovilja att bekämpa totalitär och våldsbejakande radikal extremism,

Det är viktigt att förstå att IS krigare och andra jihadister har självmant vänt sig från det svenska samhället och aktivt sökt sig till militanta rörelser i Sverige och utomlands. Vi pratar om hundratals människor som har uppsåtligen och mycket aktivt valt att ansluta sig mördarsekter. IS jihadister har aktivt eller passivt deltagit i de värsta mass- och folkmord i modern tid. Det är naivt att tro att dessa människor kommer att bli normala laglydiga människor så snabbt de passerar Sveriges gränser.

Så slutsummering: Hur kan Sveriges regering tillsätta en särskild utredare med uppdrag av att se över behovet av lagändringar när det kommer till förhindra och bekämpa terrorism som ställs i FN:s säkerhetsråds resolution 2178 (2014), När samma utredare försvarar IS anhängare i domstol? Detta är helt obegripligt!

Dela och gilla detta inlägget för vi VILL ha svar på detta!

Jesper Söder, Föreläsare, F.d SDF Officer
Michael G Helders, Ordförande för Svenska Sekulära för Fred och Rättvisa
Edward Nordén – Medborgerlig Samling


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *