SVERIGE. Hur kan Khavari, som lyckats med konststycket att vara 17 år i tre år, anses vara lämplig att undervisa om kärlek?

 

Är Khavari verkligen rätt person att föreläsa om kärlek, alltså kärlek som ett slags politiskt påverkanderedskap?

Hur kan Khavari, som lyckats med konststycket att vara 17 år i tre år, anses vara lämplig att undervisa om kärlek? I kärlekens tecken vill jag börja med att hälsa Khavari att en grundpelare inom kärlekens mysterium är att inte ljuga.

En annan viktig grundpelare är att vara kärleksfull och bemöta alla med respekt, faktiskt även dem man inte gillar. Khavaris aggressiva och hotfulla sittstrejker, och minst sagt högljudda demonstranter gjorde inget av det. Inte heller brydde de sig om att likhet inför lagen ska gälla alla.

Khavari klagade, visade sin ilska allt medan den rödgröna sörjan av politiker hakade på. Och trots att vi lever i en demokrati där lagar och regler inte ska ändras bara för att någon skriker och hotar gjorde de just det, ändrades. Hoten och skriken tillsammans med tidningsrubriker hjälpte Khavaris sak men efterlämnade en mycket bitter eftersmak hos många andra. Det agerandet står väldigt långt ifrån ett kärlekens budskap.

I ”kärlekens tecken” utdelade stressade och rädda politiker rättigheter åt dem som skrek högst, trots att det också krävde skyldigheter för andra: gymnasieskolor, hyresvärdar, socialkontoret, sjukvård och annat.

Vi lever i ett land där ”kärleken” styrt länge nog. Den ”kärleken” har inneburit att vi inte längre enskilt behandlas lika, eller att vi är lika inför lagen därför att det politiska styret lät sig utpressas av Khavaris ”kärleksförklaring”.

Och vad blev resultatet av all denna kärlek? Alla som ödmjukt väntat på sin tur, som trodde på likabehandling och på att våra lagar och regler gällde för alla, de väntar fortfarande. Under tiden fortsätter den för evigt 17-åriga Khavari att sprida och förklara sin ”kärlek”. Det gäller att smida medan järnet fortfarande är varmt, eller hur Khavari.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *