Tyskland flyger asylsökande till Sverige

“Polisen och Migrationsverket kommer att kraftsamla på Arlanda flygplats under tisdagen. Tyska myndigheter har chartrat ett flygplan som skall transportera ett stort antal asylsökande till Sverige. De personer som flygs till Sverige har sin första asylansökan i Europeiska Unionen i landet, och skall därför handläggas av svenska myndigheter.

Ett större antal asylsökande som lämnat Sverige för Tyskland kommer under tisdagen att flygas till Arlanda flygplats, norr om Stockholm. På flygplatsen kommer flygplanet att mötas av personal från såväl Migrationsverket och polisen. De asylsökande skall enligt Dublinförordningen hanteras av det land inom EU där man först sökte asyl.”

Nyhetsbyrån…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS