VÅLDTÄKT. Gärningsmannen inte är utom-europeisk, då går man ut med signalement.

Ytterligare en misstänkt våldtäkt. Jag blir så arg och ledsen över hur vi kvinnor inte i trygghet kan röra oss ute i samhället.

Jag blir också arg och ledsen över att när den misstänkte gärningsmannen inte är utom-europeisk då går man ut med signalement. I det här fallet beskrivs mannen vara: ”170–175 centimeter lång, ljushyad och med smal kroppsbyggnad. Mannen ska även ha grått kortklippt hår. Vid tillfället var han klädd i mörka kläder.”

Media, i synnerhet Aftonbladet har gjort en stor sak av varför de i 9 av 10 fall inte går ut med signalement. Ena lögnen efter den har presenterats: De gör det inte därför att det riskerar skapa en hatjakt, färga potentiella vittnen eller deras uppgifter till polisen.

Vi vet dock vad det handlar om. Det är invandringspolitiken och den agendasättande journalistiken som förbjuder att man berättar om att gärningsmannen har en annan etnisk härkomst..

Den omtanke media visar män med utländsk härkomst som våldtar går ut över oss kvinnor. Det blir i alla händelser tydligt vem den ”feministiska” regeringen prioriterar. Kvinnor har inget värde.

Aftonbladet kommer inte bry sig om vad lilla jag skriver eller tycker. För dem är jag en av hatarna som vill få andra att tro att AB mörkar.

Men jag säger inte att AB mörkar, jag säger att de undviker alltid att publicera signalement när våldtäktsmannen är av utländsk härkomst. Det är därför vi vet att när det rapporteras om en ny våldtäkt och inget avslöjande om vem gärningsmannen är, är denne av utländsk härkomst.

Sedan kan de försöka urskuldra sig genom att hävda att det handlar om pressetik och att de lämnar ut signalement när det är av allmänt intresse. Det är kvalificerat struntprat från deras sida eftersom de sällan gör några undantag när det handlar om gärningsmän med ett europeiskt utseende.

Kvinnan som utsattes för våldtäkten AB skriver om har i alla händelser större chans att få se sin förövare tillfångatagen. Det är i alla fall bra.

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp