Snälla regering – lyssna på oss! (Gästinlägg av Anna Linde)

För det första. Klyftan mellan vi-och-dem har aldrig varit större än idag och det är ni som skapat den. En av anledningarna är exempelvis tandvård. Det är oerhört många idag – gammal som ung – som inte har råd att gå till tandläkaren. Samtidigt delar ni ut gratis tandvård till illegala invandrare. Hur finansieras detta? Inte är det direkt ifrån era plånböcker, utan hela Sveriges legala befolkning genom skatten som betalas på allt från egendom till lön och bidrag. Den som arbetat och betalat skatt hela sitt liv går runt utan tänder eller med tandvärk, samtidigt som tiderna och pengarna till tandvården går till den andra massan.

För det andra. Man kan bara fylla ett glas till det rinner över, och det är exakt vad ni gör mot vårt land. Det rinner över! Det finns varken finanser eller boende att hjälpa alla! Det är inte heller dessa bidagstagare som har gjort att just ni sitter i Rosenbad – det är vi i denna grupp och många andra. De människor ni tar in behandlas med bomullshandskar och kel, medans de som har byggt upp detta land, era bostäder, era fallskärmar och er lön, bor i sin egen avföring och personal som måste ha checklistor för att komma ihåg att de jobbar med människor. Det är bättre respekt och underhåll på skansen och dess infångad djur än vad det är på dagens äldreboenden!

För det tredje. Ni låter brottslingar stanna kvar och vara den vanliga svenskens grannar. För lite mer än ett år sedan mördades en äldre kvinna i ett soprum på orten jag bor i, av en ensamkommande. Vad hände med honom? Ett x antal år fängelse och utvisning. Varför låta honom bo på gräddhyllan i Sveriges fängelse när han borde ha utvisats direkt? Hur många är det inte om begår brott för att få stanna i vårt vackra Svea?

Fängelserna är så överfyllda att de som våldtar kvinnor och barn inte ens får plats, utan ska istället betala skadestånd och böter. Tror ni i regeringen att kvinnans heder kan tas tillbaka genom att man får pengar? Av erfarenhet vet jag att så är inte fallet. Pengar lagar inte den krossade självbilden, självrespekten eller rädslan som dessa män har skapat i den våldtagnas inre! Ni utvisar dem som sköter sig och bygger upp detta land – men de som utför brott ska det gullas med.

För det fjärde. Ni skulle inte vilja ha IS-återvändande som grannar – men ni gör att vi måste ha det! Ni skulle inte vilja ha Skråmos barn på samma dagis som era, men ändå tar ni in traumatiserade barn i detta land så att vi som fått er att bo i lyxlägenheter och en vansinnig årslön, som måste handskas med resultatet. Ni har sett till att vården inte ens fungerar idag, pga nedskärningar på alla områden – inte minst psykiatrin. Vart ska dessa återvändande omprogrammeras och rehabiliteras om inte på psykiatriska mottagningar runt om i landet? Psykiatrin går på knäna som det är redan idag och vårdköerna är absurda. Något ni kanske får erfara den dagen ni drabbas av ett trauma, utbrändhet eller depression. Men fram tills ni med egna ögon ser vad ni har gjort med vården, kommer ni fortsätta att ta bort den ekonomiska tryggheten i landets landsting.


För det femte. Ni skulle inte vilja se era föräldrar eller barn bli vårdade eller under uppsyn av en människa som inte kan vårt språk. Hur tror ni att era föräldrar ska kunna kommunicera med vårdgivare som inte förstår dem? Ni skulle vilja att era föräldrar och barn blir omhändertagna av kompetent personal på äldreboenden och förskolor som ni kan kommunicera med och förstå. Gör som Italien – skapa ett bootcamp för nyanlända där de lär sig detta landets seder, bruk, värderingar och vårt språk! Det betalar sig i slutändan både för oss och dem.
För det sjätte. I vårt land finns en skollag som säger att alla barn inom vissa åldrar har skolplikt – ändå vill ni att en 16-åring ska prata för vårt klimat och ta ut dagens ungdomar i alla skolåldrar till strejk. Har ni sett hur andra länder sköter sina sopor, avgaser och avfall? Vårt lilla land kan absolut dra sitt strå till stacken för klimatet, det säger jag inget om, men en 16-åring som genom en pr-byrå fått sin framgång på en räkmacka har inte svaret! Hon har dessutom någon form av hallucinationer om hon kan se avgasernas och växthuseffektens slam i luften. Lyssna på forskare som har forskat fram svaren, istället för en tonåring med vanföreställningar.

För det sjunde. Ni vill nu att illegala som befinner sig i detta land och sitter på våra gator och tigger, ska få mer än vad era förfäder får på boenden. Betalar dessa människorna skatt på det de får i sina Starbucks-muggar? Nej, det gör de inte. Den dagen de betalar skatt för sina inkomster kan de få ta del av välfärden i vårt land, men inte innan dess! Bidragsfusk och skattefifflare får högre straff i vårt rättssystem än våldtäktsmän. Vart ligger logiken i det? Har ni stått på gågatan i centrala Malmö och med egna ögon sett dem organiseradebrottslighet som ni vill belöna? Ni har till och med satt in kontrollanter vid våra spärrar in i landet för att minska denna typ av brottslighet – men de får för lite finanser för att ens fungera.För det åttonde. Ni har satt en inhuman vinkel på den myndighet som ska hjälpa oss vanliga svenskar när vi blir sjuka. Ni drar in omsorg för handikappade och tvingar döende att jobba, för att det helt enkelt inte finns en budget för att rädda oss när vi hamnar i en situation som är kroppslig, själslig eller både och. Den dagen ni själva måste ansöka om bidrag hos försäkringskassan av någon anledning, kanske ni ser dem tortyr det är med extrema handläggningstider och förnedrande beslut. Tror ni att den vanliga svenskens blir frisk på ett ögonblick efter att de varit med i en bilolycka, fått cancer eller blivit utbrända? En kontorist kan omöjligt ta beslutet över din livssituation när du har blivit sjuk. Det är ändå staten i slutändan som måste stå för människans omkostnader den dagen de tvingas gå till IFO och ansöka om bistånd. Ge då istället individen den tryggheten att faktisk få hjälp av försäkringskassan som individen har rätt till!
För det nionde. Ska det verkligen behöva ta en vecka för Sveriges stadsminister och hans stab innan beslut fattas om ifall de står bakom SSU-Malmö’s fascistiska slagord “krossa sionismen”? Det parti som idag ska leda Sverige har helt enkelt inte ryggrad nog att ta ett sånt beslut direkt – likaväl som vår stadsminister inte kunde ta emot de över 75 000 namnunderskrifter gällande Stockholms fattiga pensionärer som Vid Din Sida fått ihop. Det är skamligt! Vilken religion ska man tillhöra för att ha en framtid i detta avlånga land?
För det tionde. Ni ställer er totalt emot vad ett parti säger gällande en klädsel på kvinnor – det vill säga bland annat burka och hijab. Ni målar upp det som att det partiet vill styra alla kvinnors rätt till sitt val av klädsel, men så är inte fallet. Sri Lanka har nu förbjudit dessa plagg av säkerhetsskäl, är det då ett helt land av fascister?
Samtidigt är ni och rättsväsendet inte mycket bättre själva! En av de vanligaste frågorna under de fåtal rättegångarna om våldtäkt är “hur var du klädd?”. Samtidigt förnekar ni att dagens kvinnovåld inte är importerat. En hel religion – som ni håller bakom ryggen – säger åt kvinnan att skyla sig för att inte fresta mannen, då genom bland annat slöja och hijab. Varför är det alltid kvinnans fel när mannen är förövaren?
Är det verkligen kvinnan som måste dölja hela sin kropp, när det är mannen som inte kan hålla sina händer i styr? Hälften av jordens befolkning är kvinnor, så är det meningen att de alltid ska tänka ett steg längre – dvs vad kommer mannen tycka?
Snälla regering. Vakna. Lyssna. Se. Agera rätt och krossa inte detta land mer än ni redan gjort!
Anna Linde

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8 tankar på “Snälla regering – lyssna på oss! (Gästinlägg av Anna Linde)

 1. Sven Larsson

  Klockrent det var det bästa som jag läst på länge.

  Svar
 2. Klas Ericsson

  Bästa sammanfattningen hur landet o dess värderingar o välfärd har kraschat som jag läst på länge. Sätter in 500 via SWISH. 👌👍

  Svar
 3. Arne Sahlberg

  Hoppas någon ansvarig läser detta. Mycket bra skrivet. Tack

  Svar
 4. Leif Jansson

  En klockren Sammanställning av de avarter som våra
  “snälla” och konflikträdda politiker utsätter vårt strävsamma och tålmodiga folk för. Floskeln Människors lika värde gäller inte mellan de somfinansierar ex tandvården och de som inte betalt
  En enda skattekrona men ändå kan utan kostnad ta del av denna för vanligt folk ganska kostsamma vård.
  Frågan är hur länge detta ska kunna fortsätta. Min förhoppning är att medinformation av samma typ som Anna Linde nu visat på gör att medborgarna
  Börjar rösta med fötterna och avsätter “stolllarna” i
  I regering och riksdag.
  S

  Svar
 5. Carl Thunberg

  På pricken. Förallt att äldrevården får personal som verkar totalt ointresserade och dessutom inte kan kommunicera med dom äldre då dom inte kan språket tillräckligt..

  Svar
 6. Nisse

  Bra skrivet 👌. Vi borde kanske börjar med att utvisa politiker för det är dom som förstör vårt land😇

  Svar
 7. Patrik

  Tyvärr finns ansvarig politiker som läser detta. Dom vet men lossas inte om. Ja det är inte bra och så här skall vi inte ha det. Skulle, Löven sagt med eftertryck.
  Men han kommer inte att kommentera detta. Nu skall regeringen inrikta säg på att skrämma folk så att dom inte röstar på fel parti. Efter som klimatet är högt rankat så skall vår utrikesminister angripa SD. Hon som har sån otur när hon tänker.
  Seriöst det finns inget klimathot låt er inte skrämmas!

  Svar
 8. Lisabeth

  Det finns inte ett enda ord jag inte håller med om! Jättebra skrivet, ska dela artikeln.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *