Tino Sanandaji: Har Federley aldrig lärt sig av RFSL vad mörkertal i våldtäkter är?

Fredrick Federley har hamnat i blåsväder för sin retorik, och gör det inte bättre för sig när han i affekt skriver ett inlägg som påstår att KD ljuger om våldtäkter på basis av statistik han läst i…Magasinet Paragraf! Ridå.

Det är som de flesta vet en notorisk oseriös haveristsite grundad av organisationssekreteraren i Sveriges Kommunistiska parti. Ni kan själv gissa vem som ljuger här.

KD-ledaren sa: ”Vi hade 100000 försök till våldtäkt eller riktiga fullbordade våldtäkter förra året”. Federley har läst att Ebba ljuger och accepterar det okritiskt, trots att källan inte är en expert utan en vänsterextrem näthatare. Federley hävdar:

”Nej då. Allt är lugnt som i en filbunke i Kd. Bilder på flyktingar med texter om hot mot gränserna. 1000% fel i antal anmälda sexuella övergrepp (som om siffran behövde förstärkas den är vidrigt hög på riktigt) fel om utvisningar”

Nej Fredrik, det är du som upprepar osanningar om officiell statistik. Brås data om utsatthet för brott redovisar allvarliga sexualbrott, en kategori närliggande våldtäkt. Senaste året utsattes 98000 kvinnor, vilket innebär att KD hade rätt.

Paragraf fuskar genom att bara räkna ”anmälda” våldtäkter, trots att de flesta våldtäkter inte polisanmäls och trots att KD aldrig sa anmäld. De ljuger även om utvisningar genom att bara räkna de utländska våldtäktsmän ”som befunnit sig tillfälligt i landet” och räkna bort den större grupp invandrare som bor i Sverige där få utvisas. Har Federley aldrig lärt sig av RFSL vad mörkertal i våldtäkter är? Har han inte lärt sig källkritik?

Det är en sak att vara hård i valrörelsen, även KD-företrädare har använd sig av tveksam retorik som att kalla C Quislingar. Det är annan sak att sprida grova lögner om sexualbrott. Kanske insåg Fredrik Federley inte att källan han delade var opålitlig, men han är oavsett skyldig Ebba Bush Thor en rättelse.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •