ANNIKA STRANDHÄLL (S). Vad är det som händer med vissa av våra politiker?

Annika Strandhäll

Har de fullständigt tappat sitt omdöme om hur man uttrycker sig i våra sociala medier? Jag är ledsen att behöva säga det men politiker som exempelvis Annika Strandhäll har inte bara ett ansvar i att inte medvetet manipulera med sanningen därför att det bättre passar hennes politik och eventuella angrepp mot andra politiker. Hon har också ett ansvar i att uttrycka sig på ett hyfsat trevligt sätt.

När Annika Strandhäll på twitter skriver: ”Hur kan KD få komma undan med sådant här? ”I debatten gick Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor loss fullständigt i värsta sortens Avpixlat-retorik. Frågan är om inte Ebba Busch Thor var värst.” Ljuger Ebba Busch Thor medvetet eller är hon totalt okunnig? ”

Vare sig Jimmie Åkesson eller Ebba Busch Thor är okunniga politiker. Och i synnerhet har Åkesson fått lära sig att alltid ha sina fakta rätt eftersom SD alltid anklagas för att svartmåla och ljuga.

Ebba Busch Thor har den senaste tiden visat framfötterna genom att tala klarspråk om frågor som berör. Och precis som Jimmie Åkesson har hon förstått hur viktigt det är att ha på fötterna innan hon säger något om något. Hon hämtade därför sin siffror från Brå medan Annika Strandhäll litade på Federley som hade hämtat sina uppgifter från vänstertidningen Magasinet Paragraf. En tidning som läser statistik som fan läser Bibeln – såklart.

Nåväl. Ändå anklagas hon, inte bara för att fiffla med siffror utan också för att uttrycka sig i ”värsta Avpixlat-retorik”. Vad det nu är, Brå:s statistik?

Annika Strandhäll har kanske en gång i tiden förstått att som politiker har hon ett särskilt ansvar i hur hon uttrycker sig. Det verkar hon och flera av hennes kollegor helt kastat överbord.

Annika Strandhäll inte bara bidrar till att uppvigla folk till hatprat genom att hon uttrycker fördomar utan hon understryker det dessutom genom att argumentera utifrån okunskap och rena lögner. Hon borde faktiskt uttrycka sig respektfullt om alla människor. Det sämsta just nu tycks vara att ge socialdemokrater en plattform eftersom de upprepat bidrar till ett hetsigt och osunt debattklimat.

Språket är politikernas främsta vapen. I tal, debatter och intervjuer vill de hitta de rätta orden som ska hjälpa dem att vinna debatten och väljarns. Det handlar ju inte bara om ord för ordens skull, utan för att de också betyder något, och är ämnade för något. I Strandhälls fall att åsamka Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson skada.

Annika Strandhäll jag har några tips till dig. Inte för att det gör något att du håller på som du gör, det gör bara alla kritikers jobb enklare. Det är väldigt få som faktiskt lyssnar på vad du säger utan mer på hur du uttrycker dig eftersom du allt oftare hamnar i fällan att uppföra dig som ett nättroll.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “ANNIKA STRANDHÄLL (S). Vad är det som händer med vissa av våra politiker?

 1. Jan

  Hon gör sin plikt som korridorvakt. Men kan för sitt liv inte förstå varför Ebba har lämnat densamma. Då blir det syntax error .

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *