KAMELFARMEN I KONKURS. Men vart tog kamelerna vägen?

Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.” Dessa bevingade ord kommer från den socialdemokratiske socialministern Gustav Möller.

Han hade helt rätt. Förstås. Många var vi som protesterade mot skräckexemplet ”kamelsatsningen”. En satsning som inte var något annat än ett gigantiskt slöseri med våra skattepengar. Varför skulle vi skattebetalare stå för något så urbota korkat som en kamelfarm, och det i Sverige? Jo därför att det dåvarande styret, Socialdemokraterna i Göteborg, inbillade sig att kameler skulle lösa det ingen annan klarat av – integrationen.

Som sagt, urbota korkat. Det här retade med rätta gallfeber på folk, ändå blev det av. Göteborg, som var staden för den här satsningen plågas som de flesta av våra storstäder, av gängkriminalitet, arbetslöshet, radikalism, IS-terrorister och kulturkrockar. Allra värst är den framväxande och allt mer hotande antisemitismen. En hotbild varken ledande kommunpolitiker eller regeringen vare sig då när kamelfarmen kom på tal eller nu tar på allvar. Nåväl. En stad som alltså kokade av raseri och ilska. För att lösa det kunde man tro att de skulle satsa på tryggheten, men nej, det satsades på kameler.

En miljon kronor satsades på att bygga en kamelpark i stadsdelen Angered. Det långsiktiga syftet var att bygga en ”världsby” och sätta Angered på kartan. Man skulle också att kunna köpa hem kamelkött och kamelmjölk. En världsby lät mer som en satsning som pekade mot ett nytt litet samhälle i samhället. Nåväl. Syftet med alltihop var givetvis ”integration”. Vem eller vilka som skulle integreras var som vanligt oklart men vi får lov att anta att det var vi alla andra, det vill säga alla vi som aldrig sett en kamel leva i Sverige, druckit dess mjölk eller ätit dess kött. För det vore väl rasistiskt att anta att satsningen gjordes för att kommunen inbillade sig att just utrikesfödda särskilt uppskattar att föda upp kameler.

Man kunde vare sig då eller nu skratta åt galenskaperna. Problemet är som alltid, att verkningslösa integrationsprojekt aldrig ifrågasätts innan de blir sanningen. Man tycks inbilla sig att bara man vill väl så räcker det.

Och som vanligt kunde satsningen härledas till ett parti som ständigt kommer på idiotiska projekt i syfte att få igång integrationen. Miljöpartiet. En som hjälpte till med att lobba för kameler och deras hälsosamma aspekter av att dricka deras mjölk var Malin Larsson, miljöpartistisk fullmäktigeledamot i Skara. Hon var då medlem i Kamelföreningen och hade också beviljats pengar för att forska om kamelhållning i Sverige. På Facebooksidan “Jag vill ha kamelmjölk NU” som då när det skulle satsa på kameler i Sverige följdes av 73 personer, hade Malin lagt ut flera inlägg med reklam för kamelcentrets mjölk. Och inte bara det utan också rena lögner om kamelmjölkens nyttighet. Malin hävdade att kamelmjölk kunde bota autism, ett påstående hon senare tog tillbaka.

Kamelcentret i Göteborg var snabba med att haka på för här skulle det ju satsas på kamelhållning i Sverige. Kamelcentret hängde snabbt upp reklamaffischer som förklarade hur bra kamelmjölk var mot autism, tuberkulos, diabetes och leversjukdomar. Och inte bara det, den skulle också motverka tumörer. Häpnadsväckande dårskap, att lura folk att tro att kamelmjölk kan bota allvarliga sjukdomar. Och detta i Sverige, ett land som ändå är hyfsat kunskapsstarkt.

Ändå ifrågasattes inte satsningen på kameler? Och nu har kamelfarmen gått i konkurs. Kommunen har helt gett upp hoppet om att få tillbaka en krona av de skattepengar som satsades in i projektet. I veckan landar den slutgiltiga notan. Och den kommer såklart vara mycket mer än den miljon som initialt satsades.

Den här satsningen var inte bara idiotisk den var också symptomatiskt för den kärleksfulla identitetspolitik som Socialdemokraterna driver.

https://www.gp.se/…/kommunens-nota-f%C3%B6r-kamelsatsningen…
https://www.gp.se/…/miljonbidrag-till-kamelturism-och-mj%C3…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *