EN GROV MISSHANDEL. Soraya Posts (Fi) dåliga minne

De 70-årige mannen fick motta slag mot ansiktet och så kraftiga sparkar att han slogs blodig och föll till marken. Misshandeln fortsatte, samtidigt skrek de två männen ”bögdjävel”. Även mordhot ska ha uttalats. Den 70- årige mannen for så illa under misshandeln att han blev medvetslös. Han vaknade först till inne i ambulansen. Och väl på sjukhuset krävdes omfattande vård. Ännu riskerar mannen att bli blind på det öga som fick ta de allra värsta smällarna och sparkarna.

Det finns ett talesätt, visa mig din familj och jag ska berätta vem du är (ungefär så). Det stämmer som oftast inte.

Männen som misshandlade den 70- årige mannen var Soraya Posts make och son. Vi vet sedan tidigare att Thereza Eriksson, dotter till Soraya Post, dömts till fängelse för grova stölder från åldringar. Det var en nyhet som knappt var en nyhet fram tills Nyheter Idag berättade om det. Jag återkommer strax till detta. Mer om Thereza står det här. https://nyheteridag.se/darfor-publicerar-vi-namn-pa-soraya…/

Det är något stukat med Soraya Post. Soraya uppges av Samhällsnytt att ha varit närvarande under misshandeln. Av någon anledning vill Soraya inte bekräfta den här uppgiften, ej heller berätta mer om vad som hände den där dagen då hennes man och son bestämde sig för att grovt misshandla en åldring. Det är kanske inte är så konstigt att Soraya inte vill prata om händelsen men hon gör sig till en måltavla när hon hänvisar till dåligt minne som orsak till varför hon inte kan besvara frågorna. Klart hon minns och klart hon vet. Hon vill inte, därför att hon vet att hon som politiker bedöms och navelskådas utifrån det hon gör, säger och vilka personerna är som lever i hennes omedelbara närhet. https:/…/eu…-och-son-atalas-for-grov-misshandel-av-70-aring/

Soraya Post har också gjort sig känd för att ha gift bort sin då 16-åriga dotter. När det uppdagades var det många som undrade hur hon egentligen ser på barnäktenskap? Och hur hon som EU-politiker såg på frågor om förebyggande och bekämpning av barn- och tvångsäktenskap. Jag har sedan dess varit väldigt tveksam till Soraya som politiker.

Soraya Post har sin bakgrund i resandefolket. Romernas historia i Sverige är en skamfläck. Romer har bott i Sverige i mer än 500 år. Ändå står de fortfarande utanför det svenska samhället. Berättelserna om dem kantas av fördomar, diskriminering, sociala problem och kulturella konflikter, men också av kriminalitet. Många romska ungdomar misslyckas i skolan. Sociala problem går ofta i arv och bildar som de ofta gör, negativa mönster. Det är möjligt att Sorayas barn och hennes man lever med inåtvänd ilska på grund av att har upplevt/upplever ett utanförskap. Och att den ilskan ligger så nära att det leder till ageranden som är kriminella. Vad vet jag? Men frågan är om och i sådana fall hur det påverkar Soraya i hennes roll som politiker? Den frågan kan inte jag svara på.

Soraya Post och hennes familj har ändå klarat sig bra, sett till hennes egen position i samhället. Det verkar ändå inte räcka, något går ofta fel och familjen hamnar i klammeri med rättvisan. Även Soraya har tangerat gränsen för vad som är moraliskt rätt och fel. Det blev vi varse då hon försökte använda sin position som politiker i det uppmärksammade kioskbråket. https:/…/to…ern-kastas-ut-fran-slottsskogen-efter-kioskbrak/

Soraya har i en intervju med Expressen berättat att hon växte i ett totalt utanförskap. Sverige var inte hennes land och orten hon bodde på inte hennes samhälle. Hon upplevde att hon inte räknades som en delaktig människa. Däremot fanns det ett överflöd av kärlek och jämställdhet i hemmet. Det är kanske därför hon pratar så mycket om medmänsklighet. Och även om det kommer från hjärtat så rimmar det illa med hur hennes egen familj agerar. https://w…/nyheter/qs/soraya-post-jag-ar-inte-radd-for-doden/

Onekligen finns några parametrar som en politiker måste vara, oavsett parti. Rakryggad och ärlig. För en utomstående framstår Soraya Post som problematisk. Bara det faktum att Soraya indirekt eller direkt är inblandad i en misshandel och att de allra flesta är tysta om det berättar om något som nått vägs ände, svensk politik och svenska medier.

Skall politiker vara som folk är mest, med mänskliga fel och brister, och med familjer med samma brister, eller skall de vara snövita föredömen? Och om vi tillåter att de och deras familjer gör fel, hur stora fel får de göra? Och ska vi tillåta överträdelser hos de politiker bara för att de uppskattade?

Man ska inte stämplas som olämplig som politiker på grund av vad andra gör, utan det är något som partiet och dess väljare ska avgöra. Sedan spelar det självklart roll ändå. Det inger inget förtroende när förtroendevalda politiker hamnar i klandervärda situationer där de inblandade dessutom åtalad och döms för grova brott. https:/…/soraya-post-fi-i-antisemitiskt-utspel-judiska-lobbyn/…/skrek-bogd…gen-blodig-nu-atalas-toppolitikerns-make-och-son


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp