Lever miljöpartisterna själva upp till de höga kraven på miljöbilar själva eller tar de och har dubbla standarder?

| 20 maj, 2019

Denna artikel är nästan ett år gammal men visar ändå hur det står till med att leva som man lär inom Miljöpartiet.
För hur står det tillför dem att leva som man lär?
Ja, man kan verkligen fråga sig det när det visar sig att 38 procent av miljöpartisterna i riksdag och regering som bara går på bensin eller diesel. När endast två av de 29 i partitoppen kör elbil.
När Mp:s gruppledare i riksdagen Jonas Eriksson säger: ”Jag skulle kunna ha 100 bilar, det har inget med miljöpåverkan att göra.”

Eriksson som för övrigt äger och kör en dieseldriven husbil och två stycken personbilar. Detta samtidigt som de i regeringsställning menar att alla skall övergå till att köra miljöbilar och då gärna elbilar. Och Miljöpartiets mål är att alla fossila bränslen ska sluta säljas 2030.
Men om de vill utfasa alla fossila bränslen på 10-12 år så borde dessa miljöpartister vara ett föredöme och köpa elbilar samt skrota sina egna och visa gott föredöme. Men det gör de inte, istället så kommer de med olika ursäkter och bortförklaringar.

Den före detta språkröret och Europaparlamentarikern Peter Eriksson kör med bortförklaringar och han drar sig inte för att ljuga även när som i detta fallet Expressen har svart på vitt på hans bils körsträcka genom uppgifter från besiktningen som Peter Eriksson nästan inte vill godtaga att han kört nästan 2 000 mil om året med en Volvo V70. Jonas Eriksson säger att han skulle kunna ha 100 bilar på sin parkering och köra 1 000 mil med dem var utan att det skulle ha någon miljöpåverkan.

Och han säger dessutom att han inte kommer att göra av med de två bilarna och husbilen han har.
Så nu frågar jag än en gång om de lever som de lär eller de bara menar att alla andra utom dem ska leva som de lär?
Peter Erikssons andrabil menar han att det är bättre att han fortsätter att äga och köra den, för om han säljer den kan den nya ägaren köra mer än vad Eriksson och hans familj gör med den och på det viset så gör de en miljöinsats.

En annan av dessa miljöpartister som inte heller lever som hon lär är Miljöpartiets trafikpolitiska talesperson Karin Svensson Smiths familj som kör en av granskningens miljöovänligaste bilarna, det är en bensindriven Volvo från 1994. Och familjen Svensson Smith kan inte hävda att de inte har råd då Karin som ordförande för trafikutskottet får 85 020 kronor i månaden.
Hon säger att hon själv inte har något körkort samt att hennes man som är fältekolog behöver den i sitt arbete, när han studerar djur.

Men om han är ekolog borde han väl också vara rädd om naturen och inte köra en så miljöovänlig bil som en Volvo från 1994?
Eller han menar kanske att de 1 500 mil han kör med denna inte har någon miljöpåverkan?
Likadant är det med familjen Lövin som är ägare till en 13 år gammal dieseldriven pickup.
Isabella Lövin har sagt tidigare att hennes man behöver den i sitt arbete som stenhuggare.
Där är dock många nya pickuper som är betydligt renare och miljövänligare än en 13 år gammal bil.

Även denna familj kan knappast skylla på att inte ekonomin är för skral då Isabella Lövin tjänar över 130 000 som statsråd.
När expressen frågar en av de två som kör elbil om inte ett parti som driver frågan om miljön så mycket dom de gör borde föregå med gott exempel så svarar denna toppolitiker att man kan inte avgöra vem som behöver vilken bil.
Men är det just inte detta som miljöpartisterna försöker göra för de svenska medborgarna när de håller på att göra det så dyrt att äga och köra en bil att alla inte har råd att göra det trots att de egentligen skulle ha behov av det.

För om ni som sådana höginkomsttagare som ni är inte menar att ni har råd att gå med gott föredöme, hur kan ni då mena att en arbetare med inte hälften av era löner ska kunna ha råd att ställa om till en mer miljövänlig bilism?
Hur menar ni då att arbetslösa eller pensionärer dom inte tjänar en bråkdel av vad ni tjänar ska ha råd att köpa ett miljövänligare fordon?
För att då inte tala om alla dessa som bor på landsbygden eller i glesbygd med dåligt betalda arbeten och långt ifrån desamma ha råd om inte ni tycker ni har det?

För om ni ska ha något förtroende kvar så ska ni 29 i partiledningen antingen leva som ni lär eller för evigt hålla tyst om hur ni vill att lilla Sverige ska rädda hela världen.
Om ni ska framstå som de stora ledare ni själva vill framställa er som ska ni föregå med gott exempel och inte tvinga att andra ska ändra sin livsstil medan ni fortsätter trampa på som vanligt. Men så långt kan ni inte tänka er att gå, för era behov verkar vara mer viktig än vad resten av befolkningens behov i Sverige är.

https://www.expressen.se/nyheter/mp-topparna-som-valjer-de-miljofarliga-bilarna/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR0zirCiQJQEAiQAqj3BAb6ki_WLezMX4ETAeoOI_5YYClIclZtjv4meWu4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •