Svik oss inte mer

| 20 maj, 2019

Våldtäkt efter våldtäkt, våldtäktsförsök efter våldtäktsförsök och så denna bedövande tystnad. Det börjar göra så ont.

Våldtäkter har alltid förekommit i Sverige. Alla män våldtar. Så lyder berättelsen från er politiker som kallar er för feminister. Vi väljare kan nog förstå att ni säger så men vad vi inte längre kan acceptera är att den berättelsen är den enda sanningen. Vi kan inte heller längre acceptera att våra modiga politiker, för de finns, inte hjälper oss.

Ni sviker oss, mammor, pappor, döttrar, söner, våldtäktsoffer, oroade medborgare och kommande tragedier. Ty när ni inte hjälper oss tar ni ifrån oss det enda vi har kvar, tron på att politiker lyssnar när medborgarna för full hals ropar på hjälp.

Ni tar ifrån oss tilliten. Därmed skadar ni den grundbult vi behöver för att lösa de problem vi står i. Det som för bara några år sedan var otänkbart i Sverige har efter hand blivit både tänkbart och så småningom vardag och en sanning.

Hur många gånger har jag inte tänkt att Ni kommer lyssna, snart. När ytterligare en liten flicka utsätts för ett våldtäktsförsök eller ännu värre, en våldtäkt. Men ni lyssnar inte. Ert svek är inte längre temporärt – det var ju så ni sa – fler poliser och effektivare straff. Ert svek är ni bara säger men inget gör. Att ni inte ser offren men ofta förövarna. Att våldtäkterna är deras fel. Deras vana av att leva i frihet. Vårt nya Sverige som ingen förstår.

För att stå ut med alla berättelser om våldtäkter tvingas vi förhärda våra hjärtan. Stänga inne tårarna. Så blir vi alla till sist ett folk av våldtäktsmän som med flackande blick vänder oss bort. Insikten om sveket. Om att våra skrik inte hörs. Sjuka av förtvivlan att även vi vänder offren ryggen. Så tappar vi vår medmänsklighet. Ett folk som inte längre ser eller känner smärta är ett folk som förvägrar andra trygghet. Vi tvingas dit för ingen av er lyssnar. Ni låter hellre rädslan för PK-folket ta över vars mål är allt annat än trygghet för flickor och kvinnor.

Mitt i denna rädsla har vi EU-valet. Klimatet och överstatlighet överskuggar våldet. Det finns ett grundläggande skäl till oron: våldtäkterna, och de små flickorna. De tycks öka nu. De hotar något fundamentalt. Det vet ni.

Om inte ni ställer upp nu och säger ifrån vem kommer då att göra det?

Lyssna på vår rädsla. Vår sorg. Våra frustrerade rop. Lyssna inte på kvinnan som pratar om en medmänsklighet som exkluderar flickors och kvinnors frihet. Ställ er istället sida vid sida med dem som ropar nu. Berätta för oss att ni hör. Förklara med råg i ryggen att ni på djupet hör, alla PK-hinder till trots, och inte längre accepterar att flicka efter flicka, kvinna efter kvinna våldtas.

Snälla, hjälp oss att hjälpa. Hjälp oss att se hoppet om en förbättring. Hjälp oss att återigen tro på svensk politiks möjligheter. Vi har inget annat. Utan det kommer hatet tillsist explodera. Ni vet det. Och den dagen det händer, skyll inte på oss då.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •