Heléne Fritzon hoppar på Charlie Weimers under SR:s slutdebatt i EU-valet.

| 22 maj, 2019

Sveriges Radio höll slutdebatt inför EU-valet idag. Alla toppkandidaterna var där utom Sverigedemokraterna som istället lät sin tredjeman Charlie Weimers få föra deras talan i denna debatt.
Under debatten som gick hett till i många ämnen diskuterades bland annat invandringspolitik, socialpolitiken i EU, jordbruksstödet och nationalism.
Det första ämnet som diskuterades var nationalism och om årets EU-val är ett ”ödesval”

Heléne Fritzon var en av den som pekade ut högerextremism som ett hot mot Europa.
Hon sade: “Jag tycker att vi redan i den här debatten inser att det här valet är ett värderingsval. Jag vet att ministrar menar varenda ord de säger. Jag vet att Ungern, Polen, Italien och så vidare är kvinnofientliga, de ger sig på rättssäkerheten.”
När hon sagt detta så ifrågasatte programledarna om hon verkligen anser att Sverigedemokraterna är högerextremister.

På detta svarade Fritzon när hon riktade sig mot Weimers: “Jag menar att det är en ren högerextremist som står här.”
På hennes fråga svarade Weimers: “Socialdemokraterna behöver ”städa rent framför egen dörr. Det är ren desperation från Socialdemokraterna.”
Och med detta syftade på att en del i SSU:s första maj-tåg i år skanderade ”Krossa sionismen”.
Men Fritzon gav sig inte utan fortsatte med sina anklagelser mot Sverigedemokraterna.

Hon sa: “Jag har inga problem med att vara tydlig. Dessa dagar är det ni som har problem. Du kommer hit som trea på listan. Varför hoppar ni över kvinnan som har plats nummer två när Peter Lundgren inte ens vågar visa sig här?
På detta påhopp så svarade Weimers: “Jessica Stegrud deltar i en utfrågning med Kvällsposten i Malmö nu i dag. Men hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse i ett av våra viktigaste distrikt men det går inte att vara på två ställen.”

Men nu kan man fråga sig om det slagit totalt slint för Fritzon och för Socialdemokraterna. När de tror att att sådana frontangrepp kan vinna röster när de själva inom sitt parti inte är rumsrena. Jag skulle vilja säga att “man inte ska kasta sten om man själv sitter i glashus”. Och det är just där som Socialdemokraterna sitter, de sitter i ett glashus som snart inte har några rutor kvar. De har snart använt alla typer av argument om hur farliga dessa partier som de kallar “högerextrema”.

Men de har själva inga problem med att alliera sig med vänsterextrema i just länder som Ungern, Polen, Italien. Sådana partier som vill införa totalitära samhällen, som vill införa ett kommunismen igen. Men det har inte Heléne Fritzon och Socialdemokraterna några problem med, det menar att det är inga problem. Så hur står det egentligen till med Socialdemokraterna och deras syn på vad extremism är.
Och ändrar sig inte Socialdemokraterna så kommer de att tappa än fler medborgares röster. Men det kanske skulle vara en bra sak med tanke på att partiet blir mer och mer medborgarfientliga.

https://www.expressen.se/…/fritzon-en-hogerextremist-som-…/…
https://sverigesradio.se/artikel/7225240

Här under är länkar till SR;s slutdebatt.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •