MP-politiker, tillika lärare stryper 15-årig elev

| 23 maj, 2019

Pascal Mafall Fall är lärare och MP-politiker och representerar partier i Nacka kommunfullmäktige. På partiets skriver denna kärleksfulla politiker och lärare om de frågor som engagerar honom mest. Han är orolig för främlingsfientliga partier som han menar är på frammarsch. Hur de sprider fördomar och ställer människor mot varandra. Han vill annorlunda.

När en av hans 15-åriga elever ifrågasätter hans syn på sin roll som lärare får denna Pascal ett vansinnesutbrott. I fullständigt vredesmod springer han i fatt eleven och lyfter upp honom, skallar eleven som faller till golvet. Varpå Pascal kastar sig över honom igen och tar stryptag och klämmer åt. Den 15-åriga eleven beskriver hur han skakar och känner att han inte kan andas. Han var övertygad om att han skulle dö. Och det hade han mycket väl kunnat också om det inte vore för elever runt omkring som började skrika, gråta och försöker sluta Pascal från eleven som ligger på golvet. Kort därpå anländer polisen och pojken, den 15- åriga eleven förs i ambulans till sjukhuset.

Skolledningens reaktion? Ja de är ”jätteupprörda. Men det viktigaste nu är att vi sitter på det här mötet… för att diskutera framåtsyftande strategier.”

Miljöpartiets gruppledare i Nacka kommun Sidney Holm säger att Miljöpartiet set ”allvarligt” på det inträffade, men avvaktar besked från polisen.”

Pascal Mafall Fall behåller än så länge sin plats i kommunens fullmäktige. Såklart. Det är trots allt Miljöpartiet vi talar om och Pascal är ju för dem med sin identitetspolitiska agenda, rasism- och främlingsfientliga ställningstaganden, en alldeles särskild politiker. Han representerar inte bara MP utan och en viss grupp i samhället. Och än så länge är det viktigare än att Pascal med berått mod nästan ströp sin 15-åriga elev till döds.

Det här säger lika mycket om Miljöpartiet som det gör om Pascal.

Det ska inte behöva sägas men politiker och lärare har ett särskilt ansvar i samhället och skolan. De ska inte uppvigla till har. De ska inte misshandla sina elever. Det räcker så. Pascal ska sparkas ut från alla offentliga sammanhang. Enligt uppgifter till Samhällsnytt har Nacka kommun avslutat hans anställning på skolan. Och det förväntar jag mig att höra från MP också. Eller kommer det visa sig att partiet och deras väljare hellre ser mellan fingrarna för att kunna behålla sin representant? Det återstå att se.

Pascal är polisanmäld och utredning pågår. Att han är olämplig står bortom all tvivel. Oavsett vad Pascal hävdar i sitt kommande försvar är hans handling fullkomligt oförlåtligt och en kriminell handling.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp