Hur många ödesval om “högerpopulismen” orkar medborgarna med?

| 27 maj, 2019

I Expressen ställer sig ledarredaktionen en mycket relevant fråga. Det var det budskapet som Socialdemokraterna innan EU-valet gick ut med att detta val skulle var en folkomröstning om “högerpopulismen”, att det var ett ödesval.
Nu så frågar dem sig hur länge denna strategi håller, hur många val kan vara ödesval innan folket som röstar menar att det får vara nog med sådan skrämseltaktik?

För med tanke på att S gjorde sitt sämsta val i modern historia så borde det visa dessa socialdemokratiska valstrateger att denna väg har nått sitt slut, att väljarna vill få reda på deras politik och ta ställning till den istället för bara en massa hatpropaganda mot dem som motsäger sig det socialistiska synsättet.
För vem vet, kanske har det fokus som de lade på “högerpopulismen” kanske istället gynnat Sverigedemokraterna?

Var det så att deras strategi slog bakut, när de ständigt attackerade SD och deras toppkandidat Peter Lundgren så att han hamnade i centrum och att de retade upp SD-väljarna så de gick och röstade. Istället för att presentera sin egen politik och vad de vill göra med EU. För samtidigt som valdeltagandet ökade så ökade just det parti som S försökte sänka med sin hatpropaganda medan de själva som sagt var gjorde sitt sämsta val.

För att som S gå ut med att detta valet skulle vara en slutstrid och att dessa “högerpopulister” skulle vara en fara för demokratin, en fara för Europa och den fria världen.
För med tanke på att EU-skeptiska och “populistiska” partier blev störst i fyra av EU:s sex mest folkrika stater så har kanske folket genomskådat Socialdemokraterna och socialdemokratin?
För i Frankrike precis som i Sverige gjorde president Emmanuel Macron valet till en folkomröstning om högerpopulismen, och vad hände, jo han och regeringspartiet förlorade.

I Polen och Ungern fick de i Sverige och av Löfven och Co så utskällda regeringspartierna egen majoritet i EU-valet.
Så frågan är nu hur många sådana här ödesval folket orkar med innan de säger nog är nog och överger S åt sitt öde?
Expressens ledarredaktion vågar inte ge något svar på frågan, men jag tror nog att försöker S ännu en gång med samma strategi så kommer de nog med all sannolikhet förlora ännu mer och då kommer SD att vinna över än fler röster.

https://www.expressen.se/ledare/ingen-vann-valet-om-populismen/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *