Lars Vilks. 2790: Nya tävlingar

Det duggar tätt mellan tävlingsvarven. Nyligen den spännande Eurovisionsschlagerfestivalen (det långa namnet är ändå bäst) och idag två – som det heter “tunga” uppgörelser. Finland vann VM i ishockey, medan EU-valet gav blandade resultat. Men båda tävlingarna bjöd på spänning och dramatik. “Vi förtjänar ett bättre resultat”, kommenterade en partiledare. Men ingen sade: “Vi förtjänar inte ett så bra resultat””.

Vad jag har förstått rörde sig valet om kamp mot rasismen, mot de något obestämda högerextrema, ett bättre klimattänkande och dessutom att ställa upp för den hotade demokratin. Eller något sådant, det spelar mindre roll; betraktaren kunde stora delar av kvällen glädjas åt en spännande valvaka med många gäster mer än villiga att kommentera. Måndagen blir det fritt fram för ledarskribenter och krönikörer och sedan är det hela över.

Det har visat sig att Tävlingen är vår framtidstro: Vi kan lugnt räkna med att det alltid kommer en tävling till.

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS