Mamma vågar inte släppa sonen till skolan – riskerar vite

| 27 maj, 2019

Efter ett slagsmål på en skola i Lunds kommun håller en mamma sin son hemma.I slutet av februari i år har en pojke hamnat i slagsmål med två andra elever. Det ska ha varit stryptag och sparkar. Pojken försvann efter slagsmålet från skolan och gick hem till sin mormor som bor intill. Sedan dess har han knappt varit skolan. Nu går han till skolan under en lektion om dagen i sällskap med sin mamma.

– Skolan lägger allt fokus på pojken och inte på dem som slog och hotade honom. Vi provade ett tag men det kändes inte säkert för honom och föräldrar och anhöriga får inte vara med. Jag tänker inte låta honom gå i skolan om det inte känns säkert säger mamman.

Mamman berättar om hur rädd pojken var de dagar då han var i skolan med den plan som skolan tagit fram. Mamman och mormor var med men sedan fick de inte vara på skolan längre, men pojken var fortfarande väldigt rädd. Han ska enligt mamman ha hotats av elever som den ursprungliga konflikten handlar om.

Händelsen på skolgården är polisanmäld som misshandel. Familjen söker plats på en ny skola, en privat. De ska ha fått erbjudande om flytt till annan skola men där kommer de barn som ska ha slagit honom att börja till hösten.

– Han vill tillbaka till skolan men han blir orolig så fort han ser de andra barnen, som slog honom. Den oro han kände tidigare är borta nu när han är hemma, säger mamman som berättar att konflikten med de två andra barnen går tillbaka flera år.

Nu hotas mamman av ett vite för att pojken inte går i skolan. Socialen är inkopplad. Det är som vanligt offret som ska anpassa sig och inte förövaren.

Jan-Ove Malmgren

http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2019-05-24/-Mamma-vågar-inte-släppa-sonen-till-skolan-–-riskerar-vite-5005109.html

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *