Slovakiska nazister gör entré i EU-parlamentet

Kommande mandatperiod kommer två nazistiska partier för första gången att sitta i EU-parlamentet, skriver SvD. Under föregående period var grekiska Gyllene gryning ensamt nazistparti men i valet i helgen vann även slovakiska Kotleba två mandat, genom att få över 12 procent av rösterna.

Partiet har på hemmaplan bland annat drivit frågan om att introducera ett program för rashygien. Partiet är också, liksom Gyllene gryning, en stark motståndare till hbtq-personers rättigheter och abort.

Källa Omni…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS