Hon dömdes till femton år – och då jublar alla

“Av alla de fall med ‘IS-resenärer’ som jag har följt under de här åren hör Viktorias till dem som tydligast illustrerar det vanskliga med att dra alltför snabba slutsatser innan man har hela bilden klar för sig, skriver Magnus Sandelin.

Fallet med den 29-åriga svenska ”IS-kvinnan” som i helgen dömdes till 15 års fängelse i Irak är inte så enkelt som kommentarerna har velat påskina. Av alla de fall med ”IS-resenärer” som jag har följt under de här åren hör detta till dem som tydligast illustrerar det vanskliga med att dra alltför snabba slutsatser. Men diskussionen är ofta svartvit och bygger på okunskap om de enskilda fallen, skriver Magnus Sandelin i en kommentar.

Doku…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •