Riksdagen blundar för sjukförsäkringens haveri. Vi borde prata om sjuka som inte får sin ersättning

| 31 maj, 2019

Ingvar Persson i Aftonbladet skriver några mycket tänkvärda åsikter i sin krönika idag om sjukförsäkringen.
Han börjar med att skriva att riksdagen blundade för sjukförsäkringens haveri.
Istället för att riksdagen talar om att försäkringskassan blundar för dem som är sjuka så talar de och strider om vilkens fel det är, om det var rätt eller fel att Strandhäll sparkade Begler. Istället för att diskutera varför handledare på Försäkringskassan nekar sjuka människor sjukpenning eller sjukersättning trots att de enligt sunt förnuft och sjukintyg från behandlande läkare så väljer dessa handläggare att lyssna på de så kallade förtroendeläkarna och nekar den sjuka den ersättning de skulle ha rätt till.

Ingvar Persson skriver att Aftonbladet skrivit om hur jurister som beskriver hur försäkringsdomstolen på löpande band avslår överklaganden, om hur fackliga ledare är förbannade om hur deras medlemmar misshandlas av sjukförsäkringssystemet. Och detta när det sitter en socialdemokratisk regering och styr Sverige. Men trots detta så är det viktigare för politikerna i riksdagen att få Strandhäll avsatt för ett felaktigt avskedande. Istället för att det debatteras vad som gått fel i försäkringskassans bedömningar i vilka som ör sjuka och vilka som inte är det.

Istället för att riksdagens partier debatterar varför Löfvenregeringen sände ett regleringsbrev till Försäkringskassan så debatterar de om Strandhäll avskedade Begler på politiska motiv m, för att inte detta haveri skulle sänka Löfvenregeringen i valet.
Istället för att de debatterar varför inte alla dessa som är sjuka men nekas sjukersättning så debatteras det oväsentligheter, för det väsentliga är väl ändå att den ME-sjuke Sture, den cancersjuke Peter eller Charlotte med sin förstörda rygg tillsammans med alla andra som nekats sjukförsäkring eller sjukersättning får det de har rätt till. Att alla dessa kan slippa lägga all sin energi över att oroas över sin ekonomi och istället lägga den energin på att bli friska eller att få leva dina sista dagar i någorlunda ekonomisk trygghet.

https://www.aftonbladet.se/a/2GjrjG?fbclid=IwAR0oQu5uIeZcAnALPc2DmpjxU3c2CY48QLutlCzE3W5J81ATtml2oNCUzQw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •