S i Umeå vägrade ta avstånd från våldsbejakande islamism – ”vill inte ställa grupp mot grupp”

“Det blev ännu en märklig kommunfullmäktigedebatt i Umeå i förmiddags. S i Umeå blev senast i mars i år nationellt uppmärksammad för att företrädare förnekat förekomsten av hedersförtryck. Denna gång var ämnet våldsbejakande islamism.

Anders Ågren (M) hade ställt en interpellation om våldsbejakande islamism i Umeå bland annat med anledning av SÄPOs ingripanden mot personer som anses ledande inom den islamistiska extremismen i Sverige.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) ville i KF-debatten – trots upprepade frågor – inte ta avstånd från islamism, med argumentet att han ”inte vill ställa grupp mot grupp”. Sedan gick man till attack mot M och anklagade Ågren för att piska upp stämningen och skapa splittring.

En skrämmande inställning menar Ågren.
– Kommunen måste göra allt för att försvåra deras verksamhet i Umeå. Men oavsett vilka åtgärder man som parti vill att kommunen ska ta, vi presenterade några av våra i debatten och har lämnat in en motion på temat, så borde alla partier kunna säga att man tar avstånd från våldsbejakande extremism oavsett om det är islamism, nazism eller autonom vänster. Men det klarade inte S av idag, säger .”

Nyheter i Västerbotten…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •