SEXBROTT & INVANDRING. Jerzy Sarnecki recenserar en undersökning som inte finns.

| 31 maj, 2019

Damage controll av Brå

Jerzy Sarnecki uttalade sig offentligt om Brå:s undersökning av relationen mellan sexbrott och migranter. Hans slutsats var att Sverige inte ”står under ockupation av muslimska män som våldtar våra kvinnor”, det vill säga att invandringen inte har något med det ökande antalet sexuella brott. Han möttes av massiv och rättfärdig kritik.

En av rapportens medförfattare, Stina Holmberg, säger dock till Svenska Dagbladet att Sarnecki feltolkat resultatet och berättar att Brå gjort två analyser varav inga av dem bygger på härkomst. För det behövs en annan studie. Den kommer att göras längre fram.

Då undrar jag vad det är för rapport Sarnecki läst? Han måste ju ändå betraktas som någon med insyn. Han sitter trots allt med i Brås rådgivande organ Vetenskapliga rådet.

Att Sarnecki med DN som plattform ändå uttalar sig så om en undersökning som Brå ännu inte genomfört borde straffa ut honom från alla seriösa vetenskapliga sammanhang.

Sarnecki uttalar sig trots allt tvärsäkert om gärningspersoner och drar slutsatser om invandringens påverkan som allvarligt kan hämma och försvåra det viktiga arbete vi har framför oss när det gäller sexuella brott.

Nyheter Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •