Över 100 skjutningar i år, det trygga och säkra Sverige levererar ännu en gång.

| 3 juni, 2019

Det trygga och säkra Sverige har verkligen levererat ännu i år, på fem månader har där varit över 100 skjutningar, i dessa har 20 personer dödars och minst 30 personer skadats.
Så visst är väl Sverige ett tryggt och säkert land att bo i?
När dessa skjutningar mellan kriminella började så var de koncentrerade till storstäderna, till utanförområdena i dessa städer, men nu har det spridit sig, nu är det inte bara där som det skjuts. Det har spridit sig så att numera skjuts det i hela landet.

De kriminella börjar bli mer vårdslösa, de drar sig inte för att öppna eld på öppna gator bland oskyldiga medborgare. Ännu är där bara ett fåtal oskyldiga som fått plikta, blivit skadade eller dödade i dessa krig om narkotikaaffärerna.
Men med tanke på att det skjutits redan över 100 gånger och att det dödats 20 och skadats över 30 personer redan i år så är frågan om inte ännu ett dystert rekord kommer att slås även i år?
Så även om polisen skrivit ner antalet utsatta områden från 61 stycken 2017 till 60 i år så är det alldeles för många områden som myndigheterna inte har kontroll över.

Även om områden som Smedby i Upplands Väsby och Hagaby i Norrköping försvunnit från listan av utsatta så har det tillkommit andra områden som Storvreten i Tumba. Något har ändrats från särskilt utsatt till utsatt som Gårdsten i Göteborg, detta för att polisen tycker man sett en positiv utveckling i stadsdelen.
Chefen vid NOA Lars Löfving säger: ”Generellt ser vi positiva tendenser. Relationen mellan medborgare generellt, medborgare i utsatta områden och polisen har stärkts. Vi ser färre angrepp på blåljuspersonal och en större benägenhet bland medborgarna att samtala och hjälpa polisen, till exempel i brottsutredningar.”

Men där kommer kritik från kommunerna och politikerna i de utsatta områdena, de menar att det är fel att polisen stämplar områden och gör det svårare för kommunerna och bostadsbolagen att hyra ut till nya hyresgäster. De menar att det är problematiskt att en mindre grupp kriminella sätter en stämpel på större områden.
Men på DN-debatt försvarar både rikspolischefen Andes Thornberg och NOA:s chef listan och säger: ”Polisens mål är att i en framtid inte ska ha några utsatta områden.”

För när kommunerna och staten lägger miljon efter miljon på dessa kriminella utan att de får något tillbaka. När det är de kriminella som styr stadsdelarna istället för politikerna, när de kriminella ställer krav på politikerna att om ni ordnar fritidsgårdar och andra saker så slutar vi med det vi håller på med så går politikerna i sin naivitet dem till mötes för att det sen visar sig att de använder fritidsgårdarna för sin kriminella handling. Och likväl vägrar kommunalpolitikerna erkänna att där är grov kriminalitet i områdena.

Så att kommunerna inte tycker om dessa listor över utanförområdena är ju fullt förståeligt, speciellt om det är Socialdemokratiskt styrda kommuner då de under årtionden i sin naivitet vägrat erkänna att där är problem i dessa områden. För när kommunerna vägrar att tro att de har kriminella som säljer narkotika i sina kommuner utan bara säger att de är lite på avvägar, kommit lite snett som förklaring. Det skulle vara roligt att höra dessa kommunalpolitiker om någon av dessa snedseglare anhölls för mord eller dylikt.

https://www.expressen.se/…/over-100-skjutningar-i-sverige…/…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…