SVERIGE. Nationella bombskyddet inkallat

Två explosioner har inträffat under natten i Malmö, jag hörde bägge två. Den sista fick våra rutor att nästan skallra. Det är omöjligt att beskriva känslan, rädsla ja, men faktiskt mer förvåning. Det här är vad mitt Sverige kommit att bli, en krigszon. https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-larm-om-explosion-i-malmo-1/
Stefan Löfven, du vaknade inte av bomben i Malmö i natt, men det gjorde jag. Du var inte vaken när bomb nummer två detonerades, men det var jag. Hur de som bor där det bomberna brann av mår, kan jag inte föreställa mig. Jag vet bara att jag är uppskakad, rädd och arg på dig. Som statsminster har du inte tagit utvecklingen på allvar och just därför har handlingskraftiga åtgärder uteblivit.
Händelserna är alarmerande, inte bara i Malmö även om flera av dem inträffat här de senaste dygnen. I måndags avvärjdes ett terrordåd på Malmö central. Terroristen som av media beskrivs som en EU-medborgare kom till Sverige 2018. Och självklart har det visat sig att han haft flera olika identiteter. Sedan har vi skjutningarna. Efter en skottlossning igår i Malmö har en man i 20 års åldern avlidit. Hans bror sköts ihjäl för ett år sedan. Misstankar finns om det handlade om att brodern lämnat vittnesuppgifter. Senare under dagen anmälde två män att de blivit beskjutna sent på kvällen i Malmö. Och så här håller det på.
Men som sagt, många kommer att protestera. Men det bryr jag mig föga om. Det är dags någon börjar tänka på vad det är för ett land vi är på väg att bli. Om något, så borde Stefan Löfven fundera på sin roll som statsminister. Eller inbillar han sig fortfarande att svaret på problemen är fler jobb? Nästa fråga, var är han? Borde inte han visa sig nu och tala lugnande till folket och berätta om de kraftfulla åtgärder som nu kommer sättas in? Förmodligen inte.
Bomber detoneras, handgranater kastas, terrordåd på centrala plaster, rena avrättningar på offentliga platser, kvinnor och flickor som våldtas, misshandel, rån, rånarligor från andra EU-länder. Brott som vi svenskar tidigare enbart förknippat med krigsdrabbade områden eller länder med stora problem med karteller drabbar nu dagligdags Sverige. Jag upplever som boendes i Malmö tyvärr detta på väldigt nära håll.
Varför gör ingen någonting åt detta? Istället läser jag om hur 15 studenter vid polisutbildningen i Växjö underkänts i pistolskytte. De är antingen för svaga, kan inte sikta eller börjar hyperventilera när de får en pistol i sina händer. Trots det har man beslutat att de med få undantag, får gå vidare med sin polisutbildning? Vad är det? Är det meningen att polishögskolorna ska skicka Kling och Klang-poliser till Rosengård eller då en terrorist ska hanteras?
Vad som behövs är ökad polisiär närvaro av riktiga poliser, utökade befogenheter för polisen och en möjlighet att utfärda undantagstillstånd. Jag kan inte längre se någon annan utväg.
Det börjar bli alarmerande att kriminella med stort våldskapital tillåts härja fritt på det sätt de nu gör. Sverige är redan ett splittrat land som i hög grad är i händerna på ansvarslösa politiker som fortsätter “fixa” problemen med kärleksbudskap och mjuka åtgärder: fritidsgårdar, korvbjudning, träningsjobb och så vidare.
Det duger inte att bjuda huliganer, mördare och terrorister på korv. I Frankrike utlyste man ett undantagstillstånd efter terrorattentatet i Paris. Det innebar att de lagar och bestämmelser som normalt sätt gällde åsidosattes och att fransk polis och militär fick ökade befogenheter. Ja, det är en inskärning i våra fri- och rättigheter men nu handlar det faktiskt om att rädda liv och skapa ordning och reda.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “SVERIGE. Nationella bombskyddet inkallat

  1. Ulrik T

    Just det här med militär på gatorna är målet med dagens utveckling.. man väntar på att folket begär den lösningen på problemet.. dvs problem reaction solution. därav löfhens handlingsförlamning och resten av den styrande eliten.. och eftersom vi inte har någon egen militär att ta till så blir det Nato-trupper..

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *