Kommer politikerna reagera på boendes rädsla över det ökade våldet i Malmö?

| 12 juni, 2019

Nu börjar medierna och skriva om hur boende i områden där det förekommer mycket och grov brottslighet tycker. Fatou Persson är en av dessa som under natten vaknade när entrén på ett hyreshus sprängdes på von Rosens väg.
Hon säger: “Det är inte bra. Vi har barn som springer här och jag är jätterädd för mina barns säkerhet.”
Fatou Persson som i vanliga fall arbetar på hemtjänsten i Köpenhamn fick ringa arbetsgivaren idag och säga att hon inte kom till jobbet, att hon var tvungen att stanna hemma och passa sina två barn, åtta och nio år som var så oroliga efter nattens händelse.

Varken hon eller barnen har kunnat sova efter smällen och barnen var allt för trötta att gå till skolan.
Fatou bor inte i fastigheten där sprängningen inträffade men hon bor i samma område.
Hon säger: “De lägger bomben här, så vi är inte glada. Vi har barn också, och de springer överallt. Så det är inte bra de gör sådant här.”
SVT:s reporter frågar om hon är rädd för sina barns säkerhet?
Fatou svarar: “Ja, jätterädd. Vi har ett bra liv i Sverige. När något sådant här händer blir vi rädda.

Reportern frågar då: Vad säger dina barn om det som händer?
Fatou svarar: “Mina barn är åtta och nio år gamla, de är jätterädda att gå ut idag. Man är rädd för att något ska hända. Man kan inte gå till jobbet. Vi måste ha hjälp av polisen.”
Detta är nog något som regeringen och dess företrädare borde få höra genom bägge öronen. De borde få höra denna kvinnas ångest och rädsla, de borde få höra hennes barns rädsla över det som händer i Malmö.
Men frågan är om de brytt sig om henne eller någon av de andra boenden och deras känslor?

För med tanke på hur handelsförlamad den sittande regering har varit så verkar det inte som om någon av dem har en aning om vad som händer utanför de närmaste kvarteren runt riksdagshuset. Och om dessa politiker har en aning så verkar det inte som de bryr sig om det. För dessa boendes liv ligger så långt borta från politikernas liv, de behöver inte beblanda sig med dem mer än under korta stunder en gång vart fjärde år då de är väldigt måna om att smörja väljarna med olika löften som de så fort valet är över glömmer eller förhalar så att de kan använda samma löfte en gång till vid nästa val.

Men att politikerna skulle bry sig om Fatou eller någon av de andra som inte vet om de kanske kommer att råka illa ut nästa gång de går ut genom ytterdörren till sina lägenheter, det är bara ren övertro. Av dagens rikspolitiker är det få om ens någon som bryr sig om andra än den själva och dem som står dem närmast. Det har jag själv erfarenhet av då jag mejlade alla partier i en annan fråga men endast fick ett svar. Så de så kallade statsbärande partierna bryr sig inte om oss små medborgare, vi är bara goda skattebetalare och valboskap i deras ögon. Vi är inget annat värda hos dem än just detta.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mamma-pa-rosengard-kanner-sig-otrygg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *