Tino Sanandaji: Malmö har bara haft 21 sprängningar i år, avsevärt färre än både Stalingrad och Kabul

Igår natt skedde två sprängningar i Malmö medan de inatt bara utsattes för ett bombdåd, så Morgan Johansson fick rätt i att Malmö är på rätt väg och att brottsligheten faller. Denna gång var det en trappuppgång i en lägenhet i Rosengård som sprängdes bort, så tack och lov drabbades inte ”allmänheten”.

Malmö har bara haft 21 sprängningar i år, avsevärt färre än både Stalingrad och Kabul, i synnerhet kontrollerad för socioekonomiska faktorer. Trots fler positiva tecken som att Sverige faktiskt fortsatt är på delad tredjeplats i index av pappaledighet svärtar alarmist Paulina Neuding ned Sverigebilden och hävdar att sprängningar skulle vara farliga.

”The bomb exploded shortly after 9 a.m. Friday in a blast that ripped through two apartment buildings and could be heard for miles. Twenty-five people suffered cuts and bruises and 250 apartments were damaged. A nearby kindergarten was evacuated. Hospitals jumped into disaster mode. Photos from the scene show rows of demolished balconies and shattered windows. It was ”absolutely incredible” that no one was severely injured, a police spokesperson said.

It is the kind of news we usually associate with war zones, but this bombing took place in Linköping, a peaceful university town in southern Sweden. Remarkably, it was not the only explosion in the country that day; another, seemingly unrelated, blast was reported in a parking lot in the city of Gothenburg earlier in the morning. Three explosions have been reported in Malmö since Tuesday morning. As of this writing, no arrests have been made.

Sweden has experienced a sharp rise in explosions in recent years, predominantly related to conflicts between warring criminal gangs. The use of explosives in the Nordic country is now at a level that is unique in the world for a state not at war, according to police.

Before any specific issues can be addressed the Swedish government must acknowledge the severity of the matter. In the past few years, the rise in violent crime in Sweden is attracting growing attention from international media. How has the Swedish government responded? By launching an elaborate PR campaign for foreign audiences that plays down the challenges—especially those in the country’s immigrant areas. Nothing will change if the government continues to respond to the reality in the streets with cynical rhetorical spin”

Tino Sanandaji

Läs i Quillette…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *