Ledarsidorna: En vård i kris

| 23 juni, 2019

Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Vårdkris. Ett totalt meningslöst svenskt nyord, men lik förbannat helt nödvändigt att föra in i ordböckerna och i det offentliga samtalet. Ett fruktansvärt stort problem är att ordet vårdkris inte längre räcker till för att beskriva situationen i svensk sjukvård. Vårdkaos eller vårdkollaps passar bättre på alldeles för många platser i landet. Här och där funkar det till och med alldeles utmärkt att använda ordet vårdkatastrof. Detta i ett land som pendlar mellan guld- och silvermedalj i VM i skattetryck.

Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: