Jenny Sonesson: Jag har träffat Anna Söderberg när hon levde och hennes öde känns så orättvist.

Anna Söderberg dog i januari. I hennes mage fanns sonen John 31 veckor. Hans liv gick inte heller att rädda fast Anna hade kontaktat sjukvården och bett om hjälp. Trots svåra bröstsmärtor skickades den höggravida förstföderskan hem med alvedon. Ett blodkärl (som var förstorat vilket noterats på ultraljud) brast 14 timmar senare. Givetvis borde hon lagts in för observation. Bra att detta nu uppmärksammas i media (även DN).

Jag har träffat Anna Söderberg när hon levde och hennes öde känns så orättvist. Håller med hennes familj om att en Lex Anna behövs. Sjukvården måste ta bättre hand om höggravida och betrakta denna grupp som riskpatienter. Mina tankar går till alla de som sörjer och saknar Anna och aldrig får henne tillbaka, inte minst Anna Manell som förlorade sin bästa vän. ❤️

Jenny Sonesson, på facebook

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *