Inser verkligen Ramberg och Löfven m.fl. egentligen vilka krafter de manar fram nu för varje brunsmetning?

| 29 juni, 2019

Anne Ramberg

Ramberg om att SD är demokratiskt valda: ”Det var ju Hitler också” Som rekryterad var ju Ramberg i sak detsamma och hennes människosyn, tillskillnad från SD:s, kan verkligen ifrågasättas.

Ramberg menade att humanismen kräver att våra gamla, dem som lever på marginalen men ändå har en dörr att stänga om sig, eller dem som plockar burkar idag och inte har en dörr att stänga om sig, som byggde upp den välfärd de en gång trodde på. Tillsammans skulle den ge alla en trygg ålderdom. 

Ramberg tänkte inte så, att de gamla av just den anledningen alltid ska tas om hand och alltid behandlas med respekt. Istället tog hon fram sin moraliska pekpinne i sin östermalmsvåning, utan att en dag ha gått i de gamlas utslitna skor och sa: Humansimen kräver avkall som de gamla måste göra nu på sin välfärd. Och sådant avkall har de tvingats göra. Det är smärtsamt att tänka på deras lidande idag. Gamla människor som jobbat hårt ett helt liv ställs ändå emot alla de flyktingar som kommer och som också tar sjukvård och skolor i anspråk. Men det är nog på det viset, när man heter Ramberg och tycker att SD är värre och att det har göra med Hitler. 

Man får hoppas att etablissemanget inte fortsätter låter henne vara en slags frontfigur. De kan uppenbarligen inte skilja på om en person låter det personliga bli det “professionella-privata”. Ramberg politiserade inte bara sitt ämbetet genom att så ofta hon kunde sammanblanda sin roll som generalsekreterare i advokatssamfundets med sina privata åsikter. Hon politiserade dem för lång tid framåt.

Terrordådet på Drottninggatan

Apropå Rambergs människosyn. När hon försökte stämpla Ivar Arpi, ledarskribent på SvD, som flyktingfientlig förstod i alla fall jag att hon inte tog flyktingfientlighet på allvar, eller ens brydde sig. Det vara endast en åsikt för att sätta henne på kartan igen. Varför man vill bli ihågkommn på det sättet är obegripligt men för vissa är kändisskapet värt allt. På sin blogg hävdade hon också att Arpi var populistisk då han i en ledare 2015 varnade för att det fanns en uppenbar risk att terrorister kunde komma med flyktingströmmen. Så rätt han hade då, efterspelet av det hanterar vi nu dagligdags. Det värsta var nog lilla Ebba som mördades på Drottninggatan i Stockholm. Det blodiga dådet där människor dödades bevisar att Arpi hade rätt och att Ramberg hade fel. 

En tid efter Rambergs FEL och Arpis RÄTT sände Opinion en TV-debatt. Sammanfattningsvis föreslogs att Sverige skulle öppna ett eget Guantánamo. För Ramberg var det ” ett pinsamt bottennapp. Alldeles oavsett vad man må tycka om IS återvändare.” Jenny Sonesson var snabb med att påminna om Rambergs fel och Arpis rätt och det  “är liberalt att vara för fri debatt och inte brunstämpla alla åsikter man ogillar.”

Det mest magstarka angreppet från Ramberg var då hon på sin blogg liknade Hanif Bali vid en brunråtta. “Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor. Bedrövligt är också att skåda hur en moderat riksdagsman väljer inte bara att ropa med gatans parlament utan att därtill, i många stycken, agera som dess taltratt. Hanif Balis samtalston hör hemma, inte i Sveriges riksdag, utan i rännstenen” (2016) Att likna politiska meningsmotståndare vid skadedjur är en diktators språk. Politiska motståndare betraktas och övertalas att ses som skadedjur. Och Ramberg lyckade faktiskt. 

Cecilia Hagen om Hanif Bali

Cecilia Hagen skrev en krönika med: ”Hur ska man bli av med de mänskliga brunråttorna?”, publicerad i Expressen den 29/9. ”Det är de där andra rådisarna som jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Ramberg skrivit om i sin blogg. Hagen drog den logiska konsekvensen av Rambergs metafor lite längre, när hon skrev: ”Hur ska man bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”. Att sonika döda dem alltså. Så var det ju inte, alla hade medvetet valt att missförstå henne. Hon var inte skyldig till något. Men med henne och Anne Ramberg fick det svenska hatet en ny dimension. 

Hur kunde det ens bli möjligt? Hatet var ju redan så etablerat och accepterat, framför allt av etablissemanget. Den viktigaste förklaringen ligger i en frångång från vår traditionella sakpolitik till en allt mer aggressiv identitetspolitik. Med flyktingkrisen hade en identitetsbaserad ideologi effektivt separerat oss från dem i alla dess bemärkelser.  Hade du inte rätt värdegrund, var du en ond människa, och onda människor får vi bekämpa med alla till buds stående medel, till och med gift. 

Det finns bara en sann lära, och dess uttolkare av den tar sig rätt att på det grövsta, mest anskrämliga, hetsa till att fördöma och svartmåla alla dem dristar sig till att hysa en annan uppfattning. Den dogmen upprätthålls fortfarande av personer som Ramberg m.fl. som svurit evig trohet till värdegrunden. Och deras makt är fortfarande stor. Det svenska samhället genomsyras nu därför av renodlat hat som är direkt förödande och farligt..

Varje form av kritik mot den förda flyktingpolitiken fortsätter att bemötas av grova anklagelser om rasism, och långt värre: “Hitler valdes ju också” (läs Ramberg om SD). Tongångarna börjar närma sig att snart kan vi brännmärka de avvikande på torget inför en påhejande pöbel som i sin masspsykos plötsligt kan kräva: Skjut de bruna råttorna. 

Hatet har nu nått ända in i regeringen. Stefan Löfvén har sällan missat ett tillfälle att brännmärka SD som ett nazistiskt parti. Det är obeskrivligt grymt, och har nu placerat Löfvén i en position där han måste kalla en  fjärdedel av det svenska folket, där inräknat stora delar av arbetarklassen, för nazister. Och det verkar han inte ha några problem med. Har än så länge inte sett det motsatta i alla fall.

Nordiska Motståndsrörelsen

Ju längre Ramberg, Löfven, Lööf, Sjöstedt, Lövin får hållas, desto större blir risken att det kommer en motreaktion underifrån, i form av verkligt bruna krafter, som vägrar att lyssna på att man inte löser något med att välja att ta saken i sina händer. 

Inser verkligen Ramberg och Löfven m.fl. egentligen vilka krafter de manar fram nu för varje brunsmetning? När de legitimerar rutinmässig brännmärkning av demokratiskt valda politiska motståndare och deras väljare som rasister och nazister? Vore det inte på tiden att börja tänka om nu?  


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Inser verkligen Ramberg och Löfven m.fl. egentligen vilka krafter de manar fram nu för varje brunsmetning?

Kommentarer är stängda.